Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg, optimist în privința 'unității transatlantice'

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat miercuri optimismul cu ocazia primei vizite la sediul Alianței Nord-Atlantice a noului șef al Pentagonului, James Mattis, spunând că aceasta va permite reafirmarea 'unității transatlantice', transmite AFP. "Sunt absolut sigur că mesajul care va rezulta de la această reuniune va fi cel al unității transatlantice, importanța de a face front comun și de a ne proteja reciproc", a afirmat Stoltenberg la sosirea sa la o reuniune a celor 28 de miniștri ai apărării din NATO care are loc miercuri și joi la Bruxelles.

Aliații europeni se așteaptă de la vizita lui James Mattis, prima la Bruxelles a unui ministru a noii administrații de la Washington, să clarifice natura angajamentului SUA față de NATO sub președinția lui Donald Trump. Șeful Pentagonului a afirmat la rândul său, la sosirea la reuniunea de la Bruxelles, că NATO este o 'piatră de temelie' și va fi capabilă să se adapteze la provocările în schimbare privind securitatea. "Alianța rămâne o piatră de temelie pentru SUA și pentru toată comunitatea transatlantică", a spus Mattis, potrivit DPA.

El a mai afirmat că Alianța Nord-Atlantică "este în plină transfomare" pentru a se adapta noilor provocări privind securitatea. "Sunt încrezător că vom dovedi încă o dată că putem reacționa la circumstanțele în schimbare — am făcut acest lucru în trecut. Există toate motivele să se considere că vom acționa cu hotărâre din nou", a mai declarat el, conform Agerpres. "După mai multe luni de neclarități și de așteptare față de noua administrație americană, care a trimis semnale puțin divergente, este important să avem acum puțină claritate", a rezumat un diplomat european așteptările privind reuniunea NATO, potrivit AFP.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.