Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Corbyn a calificat drept 'teorie a complotului' acuzația că s-ar fi folosit de informații scurse din Rusia în campania electorală

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn, a calificat drept 'teorie a complotului' afirmaţiile potrivit cărora documente guvernamentale pe care le-a folosit în campania electorală, după ce au fost scurse pe internet, ar avea ca provenienţă Rusia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Corbyn a arătat 450 de pagini de documente care, potrivit lui, dovedeau că guvernul vrea 'să le vândă' americanilor sistemul de sănătate britanic (NHS), considerat una din mizele cruciale ale scrutinului parlamentar de pe 12 decembrie.

Documentul fusese publicat iniţial pe reţeaua socială Reddit, care este de părere că această scurgere 'face parte dintr-o campanie identificată ca provenind din Rusia'. Reddit a închis 61 de conturi suspecte.

Sâmbătă, la BBC, ministrul culturii Nicky Morgan a apreciat ca 'extrem de grav' faptul că documentele pot fi legate de o campanie provenită din Rusia.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

'Absurd', a replicat Jeremy Corbyn, acuzându-l pe prim-ministrul Boris Johnson de 'teorie a complotului' tardivă şi subliniind că nimeni nu a contestat autenticitatea documentelor, a căror provenienţă el a refuzat să o precizeze.

Liderul opoziţiei, al cărui partid este devansat de conservatori cu aproximativ 10 procente în sondaje, i-a cerut lui Boris Johnson să 'aducă răspunsuri, ceea ce refuză să facă, pe subiectul donaţiilor ruse' către Partidul Conservator.

Corbyn i-a mai reproşat amânarea unui raport referitor la suspiciunile de ingerinţă rusă în politica britanică.

Documentele folosite de laburişti cu privire la NHS 'nu au demonstrat ceea ce Jeremy Corbyn şi Partidul Laburist sperau să demonstreze, mă tem să nu fie decât o altă diversiune', a declarat sâmbătă Boris Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.