Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Corbyn: Theresa May nu a modificat încă 'liniile roșii' care au împiedicat Brexitul

BBC
 Jeremy Corbyn

Președintele Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat sâmbătă că premierul Theresa May nu a modificat încă „liniile roșii” care au împiedicat adoptarea Acordului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Declarațiile lui Corbyn vin după o nouă rundă de discuții menite să ajute la depășirea impasului în care se află Brexit. Negocierile dintre cei doi au loc în contextul în care ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar ar urma să aibă loc pe 12 aprilie, iar Guvernul May nu a reușit să convingă Parlamentul să adopte un acord cu Uniunea Europeană în această privință. O înțelegere cu Jeremy Corbyn, ceea ce ar duce la o mai mare susținere parlamentară a Acordului, ar putea fi ultima șansă a Theresei May de a scoate țara din Uniunea Europeană fără a fi necesară o amânare excesivă a momentului sau chiar o ieșire fără acord.

Corbyn a declarat, însă, că își dorește mai multă flexibilitate din partea premierului în privința unor puncte sensibile, așa-numitele „linii roșii”. „Vreau să văd că aceste linii roșii se mișcă”, a declarat el pentru BBC. „Sper că putem lua o decizie în Parlament săptămâna aceasta”, a adăugat liderul laburist.

Citește și: Judecătorii au decis - Fiul lui Andrei Pleșu, cercetat sub control judiciar. Primele declarații după eliberare : E o nedreptate

Unul dintre aceste puncte sensibile este legat de rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu UE, variantă propusă de laburiști. Această idee ar depăși, însă, „linia roșie” impusă la începutul negocierilor de către Theresa May, care și-ar dori ca Marea Britanie să poată să își stabilească singură tarifele vamale.

Un alt subiect sensibil în cadrul discuțiilor dintre cei doi este acela că mulți parlamentari laburiști își doresc un al doilea referendum, idee pe care May o consideră o amenințare pentru democrația britanică.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Ultima dată când May a făcut o astfel de solicitare, Uniunea Europeană a oferit doar o prelungire cu două săptămâni a termenului privind Brexit, iar oficialii de la Bruxelles insită că premierul britanic trebuie să găsească o soluție referitoare la Acordul de ieșire din UE, respins deja de trei ori de Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.