Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Hunt va cere membrilor NATO să facă mai mult pentru a combate atacurile cibernetice din partea Rusiei

www.opendemocracy.net
Jeremy Hunt

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt va cere joi membrilor NATO să facă mai mult pentru a combate încercările de atacuri cibernetice din partea Rusiei şi va anunţa că a sprijinit 16 state membre să facă faţă unor ameninţări de acest tip, transmite AFP potrivit Agerpres.

"Estimăm că serviciile de informaţii ruse ţintesc infrastructuri naţionale esenţiale pentru a găsi lacune" urmează să afirme Jeremy Hunt în cadrul unei conferinţe dedicate apărării cibernetice organizată la Londra, cu participarea ambasadorilor Alianţei Nord-Atlantice şi a secretarului general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, conform unor fragmente din intervenţia sa, distribuite înaintea începerii evenimentului.

Potrivit şefului diplomaţiei britanice, "în cursul ultimelor 18 luni, Centrul naţional al securităţii cibernetice a transmis informaţii la 16 aliaţi NATO, dar şi altor state din afara Alianţei, despre activităţile cibernetice ale Rusiei în ţările lor".

Menţionând încercările Moscovei de a se amesteca în alegerile din Ucraina şi SUA, ministrul britanic de externe explică că orice încercare de acest gen "încalcă dreptul internaţional şi justifică un răspuns proporţional".

"Dispunem împreună de opţiuni pentru a reacţiona la atacurile ce intră sub incidenţa articolului 5", consideră Jeremy Hunt, făcând referire la articolul din Tratatul NATO care prevede că, în caz de atac asupra unui stat membru, toate celelalte îi vin în ajutor."Ar trebui să fim pregătiţi să le utilizăm", adaugă oficialul britanic.

Marea Britanie a acuzat în octombrie Rusia că se află la originea principalelor atacuri cibernetice mondiale din ultimii ani, cum ar fi cele împotriva Partidului Democrat din SUA, a Agenţiei mondiale anti-dopping sau a aeroportului Odessa din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.