Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jerzy Dudek laudă Steaua: Portarul spune că dacă ar paria pe o echipă de fotbal din România, aceea ar fi vicecampioana

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam FCSB Steaua

Jerzy Dudek, fost portar al echipelor Feyenoord, Liverpool şi Real Madrid şi fost internaţional polonez, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Varşovia, în Polonia, că dacă ar paria pe o echipă de fotbal românească, aceea ar fi Steaua Bucureşti.

Fostul fotbalist Jerzy Dudek a fost numit ambasadorul brandului Superbet în Polonia. Compania românească Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, şi-a lansat oficial operaţiunile pe piaţa din Polonia, iar până la sfârşitul anului va avea funcţionale 50 de agenţii.

Întrebat pe ce echipă de fotbal românească ar paria, Dudek a răspuns că aceasta ar fi Steaua. ”Am jucat şi împotriva Steaua Bucureşti (referindu-se la actuala FCSB, n.r.) în anul 2003, o echipă foarte puternică, îmi amintesc şi acum. Şi mai aveaţi o echipă foarte bună, CFR Cluj, şi aceasta era o echipă puternică. Îl cunosc pe Dan Petrescu, de pe vremea când antrena în Polonia. Acum este la CFR”, a precizat fostul mare fotbalist.

Acesta i-a transmis baftă lui Petrescu în lupta cu Steaua pentru titlu în România. Despre meciurile dintre România şi Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, Dudek a spus că pentru polonezi a fost partide bune. Polonia a câştigat grupa de calificare, în timp ce echipa naţională de fotbal a României a ratat accesul la turneul final. ”Totuşi, România este recunoscută pentru fotbaliştii buni pe care îi are”, a menţionat el.

Întrebat dacă pariază, acesta a răspuns că da, dar nu des. ”E drăguţ să pariezi, cred că mulţi o fac. Şi familia mea pariază pe diverse echipe, anumite scoruri. Prima experienţă cu pariurile am avut-o când am ajuns în Marea Britanie”, spune Dudek.

De asemenea, el a mărturisit că a crezut că va ajunge miner, asemeni celorlalţi membri ai familiei. ”Ai mei au lucrat într-o mină de cărbune, era o tradiţie în satul de unde vin eu. Am crezut şi eu că voi ajunge tot miner. Destinul meu a fost însă legat de fotbal. Când eram mic, mama mea mi-a dăruit un fular original al echipei Liverpool. Peste ani, am avut şansa să mă transfer la Arsenal, dar până la urmă am ales Liverpool. Când m-am întors acasă, mama mi-a arătat fularul de care uitasem. Atunci am înţeles că destinul meu avea să fie urmat de această echipă de fotbal”, a precizat Dudek.

Cu Liverpool, Dudek a cucerit Liga Campionilor, în anul 2005, în faţa celor de la AC Milan (3-3, 4-3, după loviturile de departajare). Portarul polonez a apărat atunci două penalty-uri, devenind un idol al suporterilor ”Cormoranilor”. În cadrul conferinţei, fostul fotbalist şi-a amintit totodată de un moment emoţionant, întâlnirea cu Papa Ioan Paul al II-lea, care a fost portar în tinereţe, Suveranul Pontif declarându-se fanul lui Dudek. Jerzy Dudek are o academie de fotbal pentru copii şi e pasionat de raliuri. El se pregăteşte pentru participarea la o cursă de 24 de ore, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.