Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jesse Owens va fi omagiat cu o plachetă memorială de către World Athletics

jesse owens

Ziua Zilelor, cea în care campionul olimpic Jesse Owens a stabilit patru recorduri mondiale la atletism, va fi comemorată în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 9 mai. World Athletics va develi o placă memorială în cinstea atletului american.

Pe 25 mai 1935, atletul, atunci în vârstă de 21 de ani, de la Ohio State, a intrat în istorie stabilind patru recorduri mondiale într-un interval de 45 de minute în timpul competiției Big Ten de pe Ferry Field al Universității Michigan din Ann Arbor, Michigan.

Această zi avea să rămână în istorie sub numele de Day of Days (Ziua Zilelor). Americanul a alergat 9,4 secunde în proba de 100 de metri (record mondial egalat), a sărit 8,13 m la singura sa încercare de săritură în lungime (record mondial neegalat timp de 25 de ani) și a câștigat atât proba de 220 de yarzi (20,3), cât și cea de 220 de yarzi garduri (22,6), cu timpi mai rapizi decât recordurile anterioare.

O placă a memorială din partea federației internaționale de atletism (World Athletics) va fi dezvelită la fața locului pentru a onora una dintre cele mai importante performanțe ale sportului. Nepoata lui Owen, Marlene Dortch, împreună cu reprezentanți ai echipelor de atletism din Michigan și Ohio State, vor dezveli placa.

În anul următor, Owens avea să scrie din nou istorie, fiind primul atlet american care a câștigat patru medalii de aur într-o singură olimpiadă. La Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, care au avut o mare încărcătură politică, a câștigat probele de 100 m, 200 m și săritura în lungime, iar el și echipa sa câștigătoare aveau să stabilească, de asemenea, un nou record mondial la ștafeta 4x100 m, cu timpul de 39,80 secunde.

Ulterior, Owens a devenit un speaker motivațional, adresându-se grupurilor de tineri, sportivi, frății bisericești și programe de istorie a americanilor de culoare, precum și la ceremonii de început de liceu și de facultate. De asemenea, a lucrat cu tinerii defavorizați și a fost membru al consiliului de administrație și fost director al Chicago Boys' Club. Owens a primit, de asemenea, US Medal of Freedom și Living Legend Award de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.