Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadist condamnat la închisoare pe viață în New York

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Un jihadist născut în Kosovo şi rezident legal american, găsit vinovat pentru că a recrutat şi trimis mii de luptători în zonele controlate de gruparea Stat Islamic (SI) înainte de arestarea sa în 2017, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal din New York, notează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit justiţiei americane, acest jihadist, Mirsad Kandic, printre altele, a supervizat recrutarea şi călătoria în zonele controlate de SI în Siria şi Irak a unui tânăr australian, Jake Bilardi, care a comis la 18 ani un atentat sinucigaş împotriva unei unităţi a armatei irakiene, făcând 30 de morţi la 11 martie 2015 în Ramadi.

Născut în Kosovo, dar trăind la New York când a mers în Siria în 2013, Mirsad Kandic "a trimis mii de luptători voluntari radicalizaţi din ţări occidentale în teritoriile controlate de SI în Siria şi în alte părţi ale Orientului Mijlociu", a subliniat Departamentul american de Justiţie într-un comunicat.

Printre ei s-a numărat şi un newyorkez, Ruslan Asainov, care a devenit lunetist pentru SI, înainte de a fi arestat şi găsit vinovat anul acesta de justiţia americană pentru sprijinirea unei grupări teroriste.

Considerat drept un membru de rang înalt al SI, Mirsad Kandic a făcut parte şi din echipele de propagandă ale grupării jihadiste, animând peste 120 de conturi pe Twitter.

Din 2017, a locuit ascuns în Bosnia, dar a fost arestat la Sarajevo, de unde a fost extrădat în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.