Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii atacă o unitate militară în Burkina Faso, provocând moartea a zeci de soldaţi

Operation World
Burkina Faso

Bilanţul victimelor atacului jihadist asupra unei unităţi militare din Burkina Faso, comis săptămâna trecută în nordul ţării, a crescut la 51 de morţi, au anunţat luni oficiali militari, după ce au fost găsite 43 de noi cadavre, transmite AFP. Unitatea militară a căzut într-o ambuscadă în provincia Oudalan din regiunea Sahel, între oraşele Deou şi Oursi, a anunţat luni armata burkineză, anunță news.ro.

Întăriri au fost trimise în zonă şi un număr nespecificat de răniţi au fost transportaţi la spital. Naţiunea vest-africană este măcinată de şapte ani de violenţe legate de Al-Qaida şi de gruparea Stat Islamic, care au ucis mii de oameni, au strămutat aproape 2 milioane de persoane şi au provocat o criză umanitară.

Eşecul guvernelor succesive de a aborda eficient problema a dus la două lovituri de stat anul trecut, fiecare lider militar promiţând să oprească atacurile şi să securizeze ţara, deşi cu puţin succes.

Atacul de săptămâna trecută a avut loc în timp ce aproximativ 400 de soldaţi ai forţelor speciale franceze părăseau Burkina Faso, la o lună după ce guvernul de juntă le-a ordonat să plece - urmând exemplul vecinului Mali, care este, de asemenea, condus de o dictatură militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.