Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii continuă să terorizeze, șase persoane, printre care patru femei, au fost ucise la Al-Hol

radioiasi.ro
grupare jihadista

Şase persoane din tabăra de refugiaţi Al-Hol din Siria au fost ucise de gruparea Stat Islamic (SI) în decembrie, a anunţat duminică Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra), transmite AFP.

Controlată de administraţia semiautonomă kurdă, tabăra Al-Hol găzduieşte aproape 62.000 de persoane, dintre care 93% sunt femei şi copii.

Potrivit OSDO, ''şase asasinate au fost comise de celule'' ale SI în această tabără de la începutul lunii decembrie, cea mai recentă victimă înregistrându-se sâmbătă. Printre victime se află doi bărbaţi şi o femeie de origine irakiană, informează Agerpres.

De la începutul anului, numărul asasinatelor în tabăra Al-Hol este în creştere. Nu mai puţin de 86 de persoane, printre care 63 de irakieni, au fost ucise în această tabără de la începutul lui 2021, conform unui bilanţ OSDO.

În luna martie, autorităţile kurde au lansat o vastă operaţiune care a condus a arestarea a 125 de membri ai SI în interiorul taberei Al-Hol. În această tabără, suprapopulată, trăiesc 10.000 de femei străine, copiii lor şi apropiaţi ai combatanţilor jihadişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.