Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii SI nu mai au voie să posteze pe reţele sociale

ISIS, internet

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a interzis 'soldaţilor' ei să folosească reţelele de socializare şi a ameninţat că-i va sancţiona pe aceia care nu respectă aceste instrucţiuni, informează marţi agenţia EFE, potrivit agerpres.

Într-o notă emisă de aşa-numita 'comisie delegată', cea mai înaltă instanţă în structura 'administrativă' a SI, gruparea teroristă a caracterizat aceste reţele de socializare drept instrumente concepute şi supravegheate de către 'duşmanii lui Allah şi ai profetului' Mahomed.

BUBUITURĂ puternică în cel mai mare mall din Manchester. Oamenii fugeau PANICAŢI - VIDEO

Respectiva 'comisie' este conectată direct 'emirului' grupării jihadiste, ea monitorizează celelalte organe civile şi militare, precum şi activitatea din teritoriile controlate de această grupare în Siria şi Irak.

'Folosirea intensă a reţelelor de socializare de către soldaţii Statului Islamic a provocat mari prejudicii grupării', explică SI în nota prin care a decretat interzicerea 'absolută' a folosirii reţelelor de socializare.

Această notă a fost emisă pe 14 mai în formatul utilizat de obicei în toate documentele 'oficiale' ale grupării jihadiste.

Totuşi, organizaţii teroriste precum al-Qaida şi SI au folosit reţelele de socializare şi internetul în general pentru propaganda în favoarea ideologiei lor radicale şi pentru revendicarea atacurilor teroriste.

ATAC TERORIST pe Manchester Arena 22 morti si peste 59 raniti

În opinia unor comentatori, această strategie a fost un succes pentru grupările teroriste, întrucât ele eu reuşit cu ajutorul reţelelor de socializare să atragă mii de combatanţi care să se alăture 'jihadului' sau 'războiului sfânt' în Siria şi Irak ori în alte zone.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi regele Salman al Arabiei Saudite au inaugurat duminică un centru dedicat luptei contra extremismului, cu sediul la Riad şi care caută să combată ideologia radicală, în special pe internet.

Centrul, denumit "Moderaţie", va monitoriza informaţiile schimbate pe internet, în special prin intermediul reţelelor sociale, şi va încerca să promoveze un discurs moderat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.