Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO 2022: CIO îndeamnă participanţii la 'o vigilenţă extremă' ţinând cont de situaţia sanitară

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a făcut apel, miercuri, la participanţii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) la "o vigilenţă extremă", în timp ce actualul val de Covid-19 ar putea împiedica unii dintre sportivii calificaţi să plece spre China, informează AFP, relatează Agerpres.

În cursul unei reuniuni cu porţile închise cu comitetele olimpice naţionale, organizatorii Jocurilor şi federaţiile internaţionale, instanţa olimpică a respins orice perspectivă de amânare, asigurând că totul "este pe calea cea bună pentru desfăşurarea unor Jocuri sigure", conform comunicatului.

Dar în faţa propagării rapide a variantelor Delta şi Omicron ale coronavirusului, CIO "va trebui să facă totul pentru ca sportivii să nu fie privaţi de visul lor olimpic cu câteva zile înainte de plecarea lor", a subliniat preşedintele forului olimpic internaţional, Thomas Bach.

CIO a făcut apel, deci, "la toţi participanţii Jocurilor de a da dovadă de o vigilenţă extremă", urmând "toate consemnele anti-Covid regăsite în manuale, care preconizează în special limitarea "la minimum posibil" a interacţiunilor fizice.

Recentul val de cazuri pozitive din circuitul feminin de schi alpin a readus în prim plan riscul de contaminări în cascadă printre sportivii vaccinaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.