Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO 2024 - Campionul olimpic Marcell Jacobs revine în competiţie luna viitoare

captura youtube
atletism

Sprinterul italian Marcell Jacobs, care speră să-şi apere titlul de campion olimpic la 100 m în această vară la Paris, va disputa prima sa cursă din acest an la jumătatea lunii aprilie, în Florida, şi va participa la Campionatele Mondiale de ştafetă de la Nassau (4-5 mai), a anunţat atletul într-un interviu difuzat marţi de Gazzetta dello Sport, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Cred că voi începe sezonul pe la jumătatea lunii aprilie, cu una sau două curse de 100 m, chiar dacă nu este nimic definit încă. Aici, în această perioadă a anului, ai la dispoziţie multe opţiuni", a spus Jacobs, stabilit de câteva luni la Jacksonville, în Florida, unde se antrenează sub comanda americanului Rana Reider.

El va participa apoi la Mondialele de ştafetă, pentru primul său obiectiv al sezonului, cu ştafeta de 4x100 m a Italiei, campioana olimpică en titre şi vicecampioană mondială în 2023.

Marcell Jacobs, în vârstă de 29 de ani, şi-a programat sosirea în Europa "în jurul perioadei 18-20 mai" şi se va pregăti la Rieti, nu departe de Roma.

Italianul urmează să concureze ulterior la reuniunea de la Ostrava, pe 28 mai, precum şi la o reuniune din cadrul circuitului Diamond League, la Oslo (30 mai) sau Stockholm (2 iunie), înaintea Campionatelor Europene de la Roma (7-12 iunie).

După cele două titluri olimpice cucerite la Tokyo în 2021, Jacobs a devenit campion mondial la 60 m, în 2022, şi campion european la 100 m, în acelaşi ani, dar mai ales a traversat două sezoane punctate de probleme musculare şi dezamăgiri, precum eliminarea sa în semifinale la Campionatele Mondiale 2023 de la Budapesta.

"De la sosirea în Florida, totul s-a schimbat în cinci luni, în ceea ce priveşte puterea, viteza şi execuţia. La început aveam câteva îndoieli, astăzi sunt mulţumit de alegerea mea", a asigurat Jacobs, ai cărui parteneri de antrenament sunt americanul Trayvon Bromell, canadianul Andre De Grasse şi japonezul Sunny Brown.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.