Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO cu sportivi ruşi şi belaruşi: Peste 30 de ţări cer interzicerea prezenţei concurenţilor din cele două țări. Un boicot nu este discutat momentan

rusia jocurile olimpice

Miniştii sporturilor din peste 30 de ţări, reuniţi vineri, s-au pronunţat în favoarea interzicerii prezenţei concurenţilor din Rusia şi Belarus, relatează L’Equipe. Reuniunea miniştrilor a avut loc prin videoconferinţă, sub egida Marii Britanii, scrie news.ro.

Nu se ia în calcul un boicot al Jocurilor Olimpice de la Paris în cazul participării sportivilor ruşi şi belaruşi, însă, potrivit unui participant, majoritatea s-a pronunţat în favoarea unei interdicţii pentru ruşi şi belaruşi.

“Direcţia pe care mergem este că nu va fi necesar un boicot, deoarece toate ţările au o părere unanimă”, a declarat Jurgita Siugzdiniene, ministrul lituanian al Sporturilor.

Potrivit guvernului britanic, care coordonează un comunicat comun ce îi va fi adresat zilele următoare Comitetului Olimpic Internaţional, la reuniune au participat miniştri sau înalţi reprezentanţi ai ţărilor europene, dar şi ei SUA şi Canadei.

La reuniunea de vineri a avut o intervenţie şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.