Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joaca de-a RALIUL prin Deltă: Administrația cere AMENZI MAI MARI pentru cei care nu respectă regulile

navromdelta.ro
transport delta dunarii

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) doreşte modificarea actelor normative în vigoare astfel încât nivelul sancţiunilor aplicate conducătorilor de ambarcaţiuni care circulă cu viteză excesivă să crească în funcţie de cât de mare este viteza, a declarat pentru AGERPRES directoarea executivă a instituţiei, Viorica Bâscă.

Ea a susţinut necesitatea acestei modificări în contextul în care este tot mai mare numărul persoanelor care nu respectă limitele legale de viteză pe canalele şi lacurile din Rezervaţie, conform Agerpres.

"Am vrea să aducem aceste amenzi la nivelul celor practicate de Poliţia Rutieră, astfel încât cuantumul lor să crească în funcţie de cât de mare este depăşirea. Prevederile actuale nu sunt de aşa natură să-i descurajeze pe cei care circulă cu viteză excesivă", a afirmat directoarea executivă a ARBDD.

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului a anunţat, luni, pe Facebook, că, la finele săptămânii trecute, a sancţionat 24 de persoane, multe dintre ele circulând cu viteze nepermise, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 16.800 de lei.

ARBDD deţine în momentul de faţă două pistoale radar, dar numărul acestor aparate poate să crească în timpul acţiunilor efectuate în cooperare cu alte instituţii.

"Anul acesta, în baza unor protocoale, s-au făcut acţiuni în echipe mixte. Datorită acestor colaborări, numărul pistoalelor radar poate fi mărit oricând", a precizat Viorica Bâscă.

Potrivit ARBDD, viteza maximă a ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile din rezervaţie variază de la 5 kilometri pe oră la 40 de kilometri pe oră, în funcţie de canalele şi lacurile accesate.

Depăşirea acestor viteze se sancţionează cu amenzi de până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi de până la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.