Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joan Baez va lansa un nou album închinat păcii după o pauză de 10 ani

Wikimedia Commons
joan baez

Joan Baez, marea doamnă americană a folk-ului, a anunţat miercuri că va lansa un album după o pauză de 10 ani, oferind o nouă odă păcii cu o serie de coveruri, potrivit Le Point, scrie news.ro.

La 76 de ani, cântăreaţa militantă, implicată în lupta pentru egalitatea drepturilor persoanelor de culoare şi împotriva războiului din Vietnam în anii 1960, va lansa albumul "Whistle Down the Wind" pe 2 martie.

Este pentru a doua oară când Joan Baez alege ca principal titlu al unui album al său o piesă a compatriotului Tom Waits, după discul "Day After Tomorrow" în 2008.

Pe următorul ei album, muziciana - inclusă anul acesta în panteonul rockului american Rock & Roll Hall of Fame - reia în cântece ale americanilor Josh Ritter şi Joe Henry, producătorii albumului "Whistle Down the Wind".

Ea a ales de asemenea un titlu al unei cântăreţe americane mai puţin cunoscută, Zoe Mulford, care se referă la masacrul enoriaşilor de culoare dintr-o biserică din Charleston, în Carolina de Sud, în 2015, şi la emoţionantul discurs al lui Barack Obama care a adus un omagiu victimelor cântând: "The President Sang Amazing Grace". Profund influenţată de Joan Baez, Zoe Mulford a spus că este onorată de alegere.

Cântecul "Another World" scris de Antony and the Johnsons, cunoscut ca artistul Anohni, se numără printre cele de pe disc şi se încheie cu "I Wish All Wars Were Over", compusă de un alt cântăreţ de folk american, Tim Eriksen.

Joan Baez a anunţat deja că va începe un turneu în 2018 şi va susţine o serie de concerte în Europa cu 10 date prevăzute pentru iunie la sala Olympia, în Paris.

Joan Baez, născută pe 9 ianuarie 1941, la New York, este cântăreaţă şi compozitoare americană de origine mexicană, care şi-a început cariera în 1958. A colaborat, între alţii, cu Bob Dylan, Mary Chapin Carpenter, Judy Collins, Donovan, Grateful Dead, Ennio Morricone, Odetta şi Paul Simon. Artista, care a lansat 24 de albume de studio, a concertat la Bucureşti în 1997 şi 2004. Printre cele mai cunoscute piese interpretate de Joan Baez se numără "The Night They Drove Old Dixie Down", ”Forever Young”, ”Diamonds and Rust” şi ”Gracias a la Vida”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.