Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joan Laporta şi-a oficializat candidatura la preşedinţia clubului FC Barcelona

https://www.youtube.com/
joan laporta guardiola

Joan Laporta, fostul conducător al lui FC Barcelona, şi-a anunţat luni candidatura pentru postul vacant de preşedinte al clubului catalan, pe care speră să-l ocupe după alegerile care vor avea loc pe 24 ianuarie 2021, informează Reuters.

"Intru în această cursă pentru că iubesc Barca şi pentru că eu cred că noi suntem suficient de bine pregătiţi să facem schimbările de care clubul are nevoie", a declarat Laporta, care a mai condus gruparea de pe Camp Nou între 2003 şi 2010, promovându-l în funcţia de antrenor pe Pep Guardiola, sub comanda căruia catalanii au obţinut numeroase trofee.

"Vreau să-i unesc pe toţi fanii Barcelonei, este frăţia noastră, iar eu vreau să readuc clubul pe calea victoriei", a mai spus Laporta, luni, în cursul conferinţei de presă în care şi-a anunţat candidatura.

FC Barcelona a cedat în sezonul trecut titlul naţional rivalei Real Madrid, fiind eliminată totodată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după un eşec ruşinos în faţa germanilor de la Bayern Munchen (scor 2-8).

Laporta, în vârstă de 58 ani, de profesie avocat, a vorbit şi despre relaţia sa cu Lionel Messi, pe care speră să-l convingă să rămână la FC Barcelona, în cazul în care va deveni preşedintele clubului.

"Nimeni nu poate pune la îndoială faptul că Messi iubeşte Barca, iar noi noi aveam o relaţie de respect reciproc şi ne înţelegem foarte bine. Mai este încă un drum lung de parcurs, însă eu sper să câştig încrederea socios şi să fiu ales, iar apoi voi vorbi cu el", a precizat Laporta. Acesta a mai avut o tentativă de la reveni la conducerea clubului catalan, în 2015, când a fost învins de Josep Maria Bartomeu, care a demisionat în această toamnă.

Sub conducerea lui Joan Laporta, FC Barcelona a obţinut 12 trofee, între care două Ligi ale Campionilor (2006, 2009) şi patru titluri de campioană a Spaniei (2005, 2006, 2009, 2010).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.