Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Job-urile celor care lucrează în sectorul de construcții de nave vor fi considerate locuri de muncă în condiții speciale

ap.com
nave militare

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni un proiect de lege potrivit căruia mai multe activităţi din sectorul de construcţii de nave sunt considerate locuri de muncă în condiţii speciale, informează Agerpres.

Citește și: Republica Moldova se împrumută de la FMI cu aproape 558 milioane de dolari

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii 263/2010, în sensul introducerii unei noi categorii de activităţi considerate locuri de muncă în condiţii speciale, precum şi instituirea unei noi excepţii de la art. 55 alin. (1) lit. b), prin stabilirea condiţiilor de pensionare pentru limita de vârsta pentru persoanele care au lucrat în sectorul de construcţii de nave în condiţii speciale.

"În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiţii speciale sunt cele din sectorul construcţii nave, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în următoarele activităţi specifice: control nedistructiv cu radiaţii ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/ demontare schele, lăcătuşerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj, electrică montaj", prevede proiectul.

Potrivit acestuia, este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 în care personalul din sectorul construcţii nave a desfăşurat activităţi la locuri de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I de muncă.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.