Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri complicate în Senat: cum blochează PNL și USR inclusiv dublarea alocațiilor pentru elevi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Senat

Ședința Biroului Permanent al Senatului nu a avut loc nici luni, din cauza lipsei cvorumului, senatorii PNL și USR lipsind, acuză președintele interimar al forului legislativ, Robert Cazanciuc.

Citește și: Ne așteaptă o iarnă de COȘMAR: agricultura românească s-a PRĂBUȘIT și producția este la nivel de avarie

„Nu am reușit nici azi (luni - n.r.) să ținem o ședință a Biroului Permanent. Pentru a patra săptămână consecutiv, colegii noștri de la PNL și USR nu au fost prezenți și nu am avut cvorum”, spune Robert Cazanciuc, informează Mediafax.

El precizează că pe ordinea de zi a Biroului Permanent figurau 56 de proiecte de lege.

„Nu vom putea avea nici în această săptămână plen al Senatului. Dintre cele 56 de legi, cea mai importantă era cea legată de dublarea alocațiilor copiilor”, conchide președintele interimar al Senatului.

Senatoarul PNL Alina Gorghiu, membră în Biroul permanent, a declarat pentru News.ro că PSD se preface că se luptă să crească alocaţiile copiilor, când deja acestea au fost deja mărire de Guvernul PNL încă din luna septembrie. „PNL refuză şi va refuza şi pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD, nu intrăm în jocul lor în nici un caz”, a adăugat Gorghiu.

„Nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun astăzi (luni - n.r.), PSD încearcă în continuare cu disperare să ţină în funcţiune în mod artificial majoritatea toxică de la Senat. Azi a mai fost o încercare în acest sens, din fericire, a eşuat. Este foarte bine aşa, românii ştiu de mult timp că nu pot aştepta nimic bun de la majoritatea de stânga, PSD a avut la dispoziţie 30 de ani să demonstreze că poate face ceva şi rezultatul s-a văzut. Pretextul pentru convocarea Biroului Permanent al Senatului de astăzi a fost total neserios. PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist, îi priveşte, ştim toţi că sunt doar tertipuri de campanie electorală. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor dar asta este dovadă că au ajuns cu ipocrizia la cote maxime. Alocaţiile au fost deja mărite de guvernul PNL din septembrie. De altfel, ultimele 3 măriri de alocaţii au fost făcut de PNL, inclusiv ultima dublare a acestora. Mai departe, nu avem cum să îi lăsăm să arunce bugetul ţării în aer!”, a afirmat luni Alina Gorghiu, pentru News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.