Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de putere în Orientul Mijlociu: Turcia îl acuză pe Netanyahu că 'trage regiunea în război pentru a rămâne la putere'

mid-day.com
netanyahu

Turcia l-a acuzat miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să tragă Orientul Mijlociu în război "pentru a rămâne la putere", pe fondul unui conflict sângeros în Fâşia Gaza cu mişcarea palestiniană Hamas, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Este evident că (Benjamin) Netanyahu încearcă să tragă regiunea în război pentru a rămâne la putere", a declarat ministrul turc de Afaceri Externe Hakan Fidan, la o conferinţă de presă în Qatar.

Hakan Fidan, care s-a adresat alături de prim-ministrul din Qatar şi ministrul de externe Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani, a apreciat că "persistă" riscul unei extinderi în regiune a conflictului din Gaza.

"Ne vom dubla eforturile pentru a pune capăt acestui război", a adăugat el la încheierea unei convorbiri cu Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani.

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârşit de săptămână o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia.

Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.