Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de putere în rândul naționaliștilor din Rusia: grupările care se luptă pentru supraviețuire, bani și influență

cnn.com
putin sah

Liderul mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin și Igor Girkin concurează probabil pentru favoruri cu aceleași rețele de patronaj naționalist pro-război din cadrul Kremlinului pe care le reprezintă politicienii naționaliști declarați, a arătat Institutul pentru Studiul Războiului în ultimul său raport.

Grupul de reflecție a evaluat anterior că naționaliștii ruși sunt împărțiți în trei grupuri distincte care urmăresc obiective diferite, criticând în același timp în mod unilateral Ministerul rus al Apărării. Printre acestea se numără veteranii ruși, naționaliștii cu propriile forțe private și bloggerii militari ruși, precum și corespondenții de război.

Girkin reprezintă facțiunea veteranilor datorită legăturilor sale cu organizații de veterani precum Adunarea tuturor ofițerilor ruși, în timp ce Prigozhin, fondatorul companiei militare private, grupul Wagner, este un naționalist autoproclamat cu acces la o structură militară paralelă. "În timp ce ambii și-au negat cu aviditate aspirațiile politice în Rusia, au continuat să critice Ministerul rus al Apărării și Kremlinul într-un efort de a-și spori proeminența în societatea rusă pe fondul eșecurilor militare rusești", a precizat institutul.

De asemenea, experții notează că Prigozhin ar fi încercat să-l submineze pe Girkin pentru a câștiga influență în spațiul naționalist, în timp ce, simultan, dar nu neapărat în mod intenționat, l-a discreditat pe unul dintre cei mai proeminenți critici ai lui Putin.

„În calitate de șef principal al PMC Wagner, îl invit pe domnul Ghirkin pe front pentru a verifica dacă poziția și utilitatea acestuia sunt adevărate, așa cum a spus el că are experiență de luptă. Îi propun să ajungă pe teritoriul Republicii Populare Lugansk pentru a fi numit într-o funcție superioară, conform competenței sale, într-una din unitățile de asalt. Desigur, nimeni nu-i va putea oferi o poziție înaltă, pentru aceasta este necesar să-și arate capacitățile. Este timpul să trecem de la vorbe la fapte”, a declarat șeful mercenarilor Wagner despre Girkin, pe canalul său de Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.