Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice de la Tokyo nu depind de un vaccin împotriva Covid-19, spune un membru CIO

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo nu depind de dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, a declarat, miercuri, John Coates, membru CIO, potrivit news.ro.

Potrivit Reuters, Coates a făcut această declaraţie după ce preşedintele Asociaţiei Medicale Japoneze a afirmat, marţi, că ar fi dificil pentru Japonia să găzduiască JO în 2021 fără să existe un vaccin eficient împotriva Covid-19.

Australianul Coates, şeful Comisiei CIO de Coordonare pentru JO, a spus că afirmaţia lui Yoshitake Yokokura a fost “o opinie”.

“Însă semnalele pe care le primim de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne spun că ar trebui să continuăm planurile pentru această competiţie şi noi asta facem. Acest lucru nu depinde de un vaccin. Ar fi bine să fie un vaccin. Dar noi vom continua să fim ghidaţi de OMS şi de autorităţile sanitare japoneze, pentru că prioritateea este sănătatea sportivilor”, a explicat Coates.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în acest an, în iulie – august, dar au fost reprogramate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Zilele trecute, preşedintele Comitetului de Organizare, Yoshiro Mori, a declarat că dacă pandemia de coronavirus persistă şi în 2021, atunci Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.