Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice - Statele Unite înving categoric Serbia și se califică în finala de volei feminin

kuma.fm
volei

Echipa feminină de volei a Statelor Unite și-a luat revanșa în fața reprezentativei Serbiei, în semifinala olimpică de la Tokyo, după ce în urmă cu 5 ani, la Rio, era eliminată de același adversar, în aceași fază a competiției.

Statele Unite va juca duminică pentru o posibilă primă medalie de aur olimpică din istoria reprezentativei, după victoria în 3 seturi, cu 25-19, 25-15, 25-23, în fața Serbiei, condusă de superstarul sârb Tijana Bošković.

Annie Drews a condus SUA spre victorie, cu 16 puncte reușite, în timp ce Jordan Larson a punctat de 14 ori, iar Michelle 'Boom-Boom' Bartsch-Hackley a pus mingea jos pentru 9 puncte.

Apărarea bine organizată a americancelor a făcut ca vedeta sârbă Tijana Bošković să nu izbutească mai mult de 19 puncte.

În urmă cu cinci ani, Serbia a trimis Statele Unite în meciul pentru medalia de bronz la Rio 2016. Voleibalistele americane nu au uitat și și-au luat de data aceasta revanșa. Dealtfel, SUA a câștigat ultimele 4 confruntări directe, de după înfrângerea din Brazilia.

Tijana Bošković's rămâne totuși cea mai bună marcatoare din turneul de volei de la Tokyo 2020, atât la feminin, cât și la masculin.

De cealaltă parte, Drews a avut 22 de puncte împotriva Italiei și 21 împotriva Republicii Dominicane, un rezultat bun pentru o jucătoare care a prins lotul din postura de rezervă, profitând de accidentarea vedetei americane Jordan Thompson.

SUA nu au câștigat niciodată aurul olimpic, adunând trei medalii de argint și două de bronz la Jocurile precedente, dar de data aceasta, au eliminat campioana Ligii Națiunilor la volei, Italia, și medaliata cu argint de la Rio și campioană mondială în exercițiu, Serbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.