Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Paralimpice 2024, un parcurs cu 12 torţe şi un start în Anglia

hotnews.ro
Jocurile Paralimpice

Parcursul flăcării pentru Jocurilor Paralimpice de la Paris a fost dezvăluit vineri, cu mai puţin de 10 luni înaintea evenimentului, traseul urmând să înceapă în Anglia, urmat de o trecere pe sub Canalul Mânecii şi aprinderi simultane ale torţelor în 50 de oraşe, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În total, 1.000 de purtători vor fi desemnaţi să poarte nu mai puţin de 12 torţe, făcând referire la cele 12 zile de Jocuri, dispersate în Hexagon între 25 şi 28 august, data ceremoniei de deschidere programată în Place de la Concorde.

"Spre deosebire de flacăra olimpică, o vom putea vedea în mai multe locuri în acelaşi timp", a explicat pentru presă Delphine Moulin, directoarea pentru evenimente a Jocurilor.

Dacă Franţa va găzdui pentru prima oară Jocurile Paralimpice anul viitor, prima ediţie a Jocurilor datează din 1948, când neurologul german Ludwig Guttmann a decis să organizeze probe sportive pentru veteranii din al Doilea Război Mondial, deveniţi paraplegici şi în scaun în rotile, la spitalul Stoke Mandeville din nordul Londrei.

De aici, flacăra olimpică va fi aprinsă înainte de a ajunge în Franţa la Calais, prin tunelul de sub Canalul Mânecii, pe 25 august.

Nu mai puţin de 24 de sportivi şi para-sportivi britanici, care vor străbate tunelul - pe o bandă special destinată pentru a nu împiedica circulaţia - se vor alătura altor 24 de sportivi francezi la jumătatea parcursului entru a efectua predarea ştafetei.

Ieşirea din tunel, la Calais, va marca totodată aprinderea a altor 11 torţe de-a lungul Frnţei.

În total, în cele patru zile de parcurs - faţă de cele 80 pentru ştafeta flăcării olimpice - aproximativ 50 de oraşe vor fi traversate de la Strasbourg până la Lyon.

Circa 2,8 milioane de bilete pentru Jocurile Paralimpice au fost puse în vânzare pe 8 octombrie, organizatorii mizând pe epuizarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.