Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a comis o nouă gafă: 'E clar că Putin pierde războiul în Irak'

vestidinrusia.ro
putin biden sua rusia

Preşedintele american Joe Biden a comis o nouă gafă, miercuri, el spunându-le jurnaliştilor că liderul de la Moscova, Vladimir Putin, pierde “războiul în Irak”, notează Reuters, conform news.ro.

Vorbind scurt cu reporterii înainte de a pleca de la Casa Albă într-o deplasare la Chicago, Biden a fost întrebat dacă Putin a devenit slăbit de scurta revoltă condusă de un şef mercenar rus ale cărui forţe au luptat împotriva Ucrainei.

"Este greu de spus în mod real. Dar este clar că pierde războiul în Irak. Pierde războiul de acasă şi a devenit un pic paria în întreaga lume. Şi nu e vorba doar de NATO, nu e vorba doar de Uniunea Europeană. Este vorba de Japonia, este vorba de 40 de naţiuni", a spus el.

A fost a doua gafă a lui Biden în 24 de ore. Marţi seară, Joe Biden s-a corectat la un eveniment de strângere de fonduri pentru campania electorală - după ce s-a referit la China, când a vrut să spună India, al cărei prim-ministru, Narendra Modi, a vizitat Casa Albă în urmă cu o săptămână.

"Probabil că l-aţi văzut pe noul meu cel mai bun prieten - premierul unei ţări mici care acum este cea mai mare din lume, China - adică, scuzaţi-mă, India. India nu caută o alianţă permanentă, ci caută o anumită acoperire împotriva - în regiune", a spus el.

Gafele nu sunt neobişnuite pentru preşedintele în vârstă de 80 de ani.

Sondajele de opinie publică arată că majoritatea americanilor au îngrijorări legate de vârsta lui Biden. Aproximativ 73% dintre respondenţii la un sondaj Reuters/Ipsos din 21-24 aprilie au declarat că îl consideră pe Biden prea bătrân pentru a lucra în conducerea ţării. O majoritate - 63% - dintre democraţi a fost de acord cu această afirmaţie.

Medicul lui Biden l-a declarat sănătos şi "apt pentru exercitarea funcţiei" în februarie, în urma unui examen fizic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.