Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a dat un potop de ordonanţe executive, în a doua zi de mandat

Ekathimerini
Joe Biden

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a emis, joi seară, o serie de ordonanţe executive, în cadrul strategiei de intensificare a acţiunilor de contracarare a pandemiei, potrivit Mediafax.

"Înainte de toate, planul nostru are rolul restabilirii încrederii publice. Ne vom asigura că oamenii de ştiinţă şi experţii în sănătate publică vi se vor adresa direct", a declarat Joseph Biden, potrivit CNN.

"Planul nostru naţional prevede lansarea unui efort de nivelul perioadelor de război, pentru remedierea lipsurilor în aprovizionare prin accelerarea producţiei de echipamente de protecţie, seringi, ace şi ce mai este nevoie. Iar, când spun perioadă de război, oamenii se uită la mine miraţi. Dar, cum am spus aseară, au murit 400.000 de americani. Sunt mai mulţi decât în al II-lea Război Mondial. 400.000. Este vorba de o acţiune de nivelul unei perioade de război", a subliniat Biden.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Joseph Biden a semnat o ordonanţă prezidenţială prin care este activată Legea privind Producţia de Apărare, în scopul mobilizării agenţiilor federale şi companiilor private pentru a fabrica ce este necesar protejării cetăţenilor americani de virus.

Agenţia Federală pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) va colabora cu toate statele americane şi va transmite raportări Administraţiei federale. Alte două ordonanţe prezidenţiale se referă la accelerarea producerii dozelor de vaccin, la intensificarea vaccinărilor şi testărilor.

Va fi creat un Consiliu Naţional de Testare. O altă directivă executivă prevede intensificarea eforturilor de colectare şi analizare a datelor despre coronavirus.

Citește și: Video Adrian ‘Beleaua’ Corduneanu se pregătește de război! ‘Îmi iau un cuțit frumos. Tot înainte, ca rușii!’

Administraţia pentru Siguranţă Ocupaţională şi Medicală va stabili standarde şi norme de urgenţă privind gestionarea pandemiei.

O altă directivă prevede obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile instituţiilor federale, în aeroporturi şi în mijloacele de transport public. Persoanele care merg în SUA vor trebui să prezinte rezultate negative la teste de coronavirus şi să intre în carantină.

Joseph Biden a cerut Departamentului Educaţiei şi Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor de Resurse Umane să stabilească norme clare pentru redeschiderea unităţilor de învăţământ.

De asemenea, noul preşedinte vrea să reafirme rolul de conducere al SUA la nivel mondial şi să ofere susţinere eforturilor internaţionale de combatere a pandemiei, inclusiv prin Agenda de Securitate Medicală Globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.