Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a strâns de peste trei ori mai multe fonduri de campanie decât Donald Trump, în luna martie

Boston Herald
Joe Biden

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidatul prezumtiv al democraţilor în alegerile din noiembrie, a strâns de peste trei ori mai multe fonduri de campanie în luna martie decât actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, transmite marţi Reuters, notând că acest succes ar putea fi un semn al entuziasmului votanţilor faţă de democrat.

Echipa de campanie a lui Biden a anunţat că luna trecută au fost strânse 46,7 milioane de dolari în pofida crizei coronavirusului care a perturbat strângerea de fonduri pentru politicieni şi a lovit finanţele donatorilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

Suma este un record pentru fostul vicepreşedinte democrat şi depăşeşte cu mult cele 13,6 milioane strânse de campania lui Trump în martie, în scădere faţă de luna anterioară.

Biden se află totuşi mult în urma lui Trump, care a început să strângă fonduri pentru campania de realegere încă din 2017, totalizând până acum 98,5 milioane de dolari.

Echipa de campanie a lui Biden s-a confruntat la început cu dificultăţi în strângerea de fonduri, dar acum speră într-un front unit în Partidul Democrat după ce contracandidaţii săi s-au retras din cursă şi au anunţat că îl sprijină împotriva lui Trump.

Citește și: Alexandru Rafila anunţă că în toamnă am putea avea primul medicament împotriva COVID-19. A fost testat cu succes în SUA

Biden le-a spus donatorilor săptămâna trecută că susţinerea anunţată recent de foştii săi competitori şi de ex-preşedintele Barack Obama l-a ajutat să strângă 5,25 milioane de dolari în doar două zile.

În plus, Biden şi echipa sa pregătesc un acord cu Comitetul Naţional Democrat (DNC), care le-ar da acces la donaţii mult mai importante şi i-ar pune pe o poziţie egală cu pactul similar încheiat de republicani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.