Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a transferat pentru prima dată un deţinut de la Guantanamo

smartradio.ro
joe biden

La aproximativ şase luni de la învestire, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden a transferat pentru prima dată un deţinut din centrul de detenţie de la Guantanamo către ţara sa de origine, relatează luni DPA.

Abdul Latif Nasir a fost dus în Maroc pentru că nu mai reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA, a declarat luni Departamentul Apărării. Marocul a dat garanţii de securitate şi a asigurat că Nasir va primi "un tratament uman".

Comunicatul Pentagonului nu specifică dacă Nasir va rămâne deţinut în Maroc sau eliberat, scrie Agerpres.ro.

În centrul de detenţie din Golful Guantanamo din Cuba au rămas acum 39 de deţinuţi. Închisoarea a fost înfiinţată după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, sub guvernul preşedintelui republican George W. Bush, pentru a fi deţinuţi terorişti islamişti suspectaţi fără proces.

Succesorul lui Bush, democratul Barack Obama, a vrut să-l închidă, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei în Congresul SUA, în timp ce republicanul Donald Trump a vrut să menţină tabăra deschisă.

Biden, care a fost vicepreşedinte al lui Obama, încearcă să ducă planurile până la capăt pentru a închide centrul de detenţie.

Nasir a fost direct afectat de oscilaţiile Statele Unite. O comisie înfiinţată sub Obama a recomandat eliberarea sa în 2016.

Cu toate acestea, paşii necesari nu au mai putut fi îndepliniţi înainte de schimbarea guvernului şi administraţia Trump nu a finalizat repatrierea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.