Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden afirmă că nu va ridica sancţiunile împotriva Iranului, atât timp cât Teheranul nu îşi va respecta angajamentele

cloudfront.net
Republica Islamica Iran

Preşedintele american Joe Biden a declarat că nu va ridica sancţiunile împotriva Iranului atât timp cât acesta nu îşi va respecta angajamentele în ceea ce priveşte programul său nuclear, informează duminică AFP şi Reuters preluat de agerpres.

Întrebat într-un interviu acordat CBS cu privire la posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a convinge Teheranul să revină la masa negocierilor, pentru a putea fi salvat acordul asupra programului nuclear iranian, Joe Biden a răspuns "Nu".

Jurnalistei care l-a întrebat dacă iranienii trebuie "întâi să înceteze să îmbogăţească uraniu", preşedintele american a răspuns printr-un gest de confirmare schiţat cu capul, potrivit unui fragment al acestui interviu difuzat duminică.

În mai 2018, preşedintele Donald Trump a retras unilateral SUA din acordul nuclear internaţional cu privire la programul nuclear iranian încheiat în 2015 la Viena, reinstituind sancţiuni severe care au aruncat Iranul într-o recesiune profundă, lipsindu-l de beneficiile economice la care spera în urma acestui acord.

Noul preşedinte american, Joe Biden, vrea să revină la acordul de la Viena, destinat să împiedice Teheranul să se doteze cu arma atomică. Cu toate acestea, el a condiţionat această decizie de o revenire prealabilă a Iranului la respectarea strictă a angajamentelor sale, de care a început să se dezangajeze ca răspuns la sancţiunile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.