Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden anunță lipsa alimentelor la nivel global: 'Deficitul de alimente va fi real'

NBC News
joe biden

Președintele american Joe Biden a declarat că liderii lumii au discutat despre posibilitățile de penurie de alimente declanșate de invazia rusă a Ucrainei, relatează CNN.

Biden a spus că deficitul de alimente va fi „real” și a numit Ucraina și Rusia „coșul de pâine” pentru Europa.

Livrările din cele două țări reprezintă împreună aproape 30% din comerțul global cu grâu.

"Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei. Este impus și unei mulțimi de țări, inclusiv țărilor europene și țării noastre", a spus Biden în remarci după o întâlnire de urgență a NATO la Bruxelles.

„Am avut o discuție lungă în G7 cu... atât cu Statele Unite ale Americii, care are un important — al treilea producător de grâu din lume —, cât și cu Canada, care este, de asemenea, un producător major, major. Și amândoi am vorbit despre cum am putea crește și disemina mai rapid alimentele... În plus, am vorbit despre îndemnarea tuturor țărilor europene și a tuturor celorlalți să pună capăt restricțiilor comerciale privind trimiterea, limitările privind trimiterea alimentelor în străinătate. Așa că suntem în proces de stabilim împreună cu prietenii noștri europeni ce ar fi, ce ar fi nevoie pentru a ajuta la atenuarea preocupărilor legate de penuria de alimente”, a spus el.

Biden a menționat, de asemenea, un model de investiții „semnificativ” al SUA pentru asistență umanitară, care ar include alimente.

Vezi si: Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin: 'Am răspunde dacă Putin ar folosi arme chimice' .

Și Macron trage un semnal de alarmă

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmă că războiul din Ucraina riscă să producă o criză alimentară care poate afecta mai multe state din Africa şi Orient, arătând că este nevoie de solidaritate pentru a preveni această situaţie. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte ţări din Orientul Mijlociu, din Africa, depind, pentru a-şi hrăni populaţiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina in Rusia”, atrage atenţia preşedintele francez, relatează News.ro.

Vezi si: Emmanuel Macron anunță o foamete fără precedent: Europa, Africa și Asia vor fi profund afectate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.