Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden aplică legea lui Liviu Dragnea și e convins că economia americană nu va fi afectată de majorarea taxelor aplicate companiilor

NBC News
Biden socialism

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, luni după-amiază, că economia americană nu va fi afectată de planul de majorare a impozitelor aplicate companiilor, lege pe care și Liviu Dragnea o voia aplicată în România, respingând criticile politicienilor republicani, care argumentează că multe firme şi-ar putea muta sediile în străinătate, scrie Mediafax.ro.

Mai mulţi politicieni republicani au criticat planul Administraţiei Joseph Biden de majorare a impozitelor corporative pentru finanţarea planului de reconstrucţie a infrastructurii. Unii politicieni au avertizat că va fi afectată economia SUA, întrucât multe firme îşi vor muta sediile în alte ţări.

Joseph Biden a respins aceste idei. "Nu există nicio dovadă în acest sens. Vorbim de companii din topul Fortune 500 care nu au mai plătit de trei ani niciun cent ca impozit. Să fim serioşi", a reacţionat Joe Biden, conform cotidianului The New York Times. "Este destul de interesant. Atunci când republicanii propun un plan de infrastructură, se gândesc că totul, de la reţeaua digitală la alte lucruri, merită banii", a subliniat Joseph Biden, un politician democrat.

Preşedintele a argumentat că alte ţări fac investiţii de miliarde de dolari în infrastructură, astfel că Statele Unite trebuie să procedeze la fel, pentru a creşte competitivitatea. "Eu voi insista cât se poate de mult pentru modificarea circumstanţelor, astfel încât să putem concura cu restul lumii. Toţi ceilalţi din întreaga lume investesc în infrastructură şi vom face şi noi la fel", a subliniat preşedintele SUA, potrivit agenţiei Reuters.

Joseph Biden a propus săptămâna trecută o serie de modificări fiscale în domeniul corporativ, care ar urma să genereze fonduri bugetare suplimentare de 2.000 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură. Conform planului, taxa corporativă în SUA ar urma să fie majorată de la 21% la 28%, iar impozitul minim pentru profiturile obţinute în străinătate de companiile americane ar urma să ajungă la cota de 21%. Administraţia de la Washington pregăteşte şi măsuri pentru a împiedica firmele să transfere sedii şi locuri de muncă în afara Statelor Unite. Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a pledat, luni, pentru un stabilirea unui impozit corporativ minim la nivel mondial.

Criticii susţin că majorările de taxe vor face mediul de afaceri din SUA mai puţin competitiv pe plan internaţional.

Joseph Biden propune Congresului un plan de circa 2.250 de miliarde de dolari care prevede crearea de locuri de muncă prin investiţii masive în infrastructură, în drumuri, reţele digitale, vehicule electrice, case, precum şi contracararea modificărilor climatice şi dezvoltarea de tehnologii ale viitorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.