Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden aprinde fitilul: super atacul cibernetic asupra SUA ar fi venit din Rusia

NBC News
joe biden

FBI, poliţia federală americană, a subliniat că ''amploarea'' atacului cibernetic în curs de desfăşurare de vineri împotriva companiei americane Kaseya i-ar putea împiedica pe specialişti să răspundă în mod individual tuturor victimelor, relatează AFP.

Hackeri au atacat vineri Kaseya, chiar înainte de un weekend prelungit în Statele Unite, pentru a cere o răscumpărare de la un potenţialde peste 1.000 de companii prin intermediul software-ului său de management IT, informează Agerpres.

FBI-ul a declarat sâmbătă seara că serviciile sale au deschis o anchetă şi că lucrează cu Agenţia americană de securitate cibernetică şi securitate a infrastructurilor (CISA) şi cu alte agenţii ''pentru a înţelege amploarea ameninţării''.

''Dacă credeţi că sistemele dumneavoastră au fost compromise, vă încurajăm să utilizaţi toate măsurile recomandate şi să urmaţi sfaturile Kaseya de a opri imediat serverele (legate de software-ul atacat) şi să semnalaţi FBI'', a adăugat poliţia americană într-un mesaj difuzat duminică.

"Deşi amploarea acestui incident ne poate împiedica să răspundem fiecărei victime în mod individual, toate informaţiile pe care le vom primi vor fi utile în contracararea acestei ameninţări", a subliniat de asemenea FBI.

Preşedintele american Joe Biden a indicat sâmbătă seară că a ordonat o anchetă, în special pentru a stabili dacă atacul a venit sau nu din Rusia. Deocamdată, ''încă nu suntem siguri'', a spus el.

Este dificil de estimat amploarea acestui atac prin ''ransomware'', un tip de program care paralizează sistemele informatice ale unei companii şi apoi cere o răscumpărare pentru a le debloca.

Potrivit Kaseya, mai puţin de 40 de clienţi au fost afectaţi. Dar unii au ei înşişi mulţi clienţi, iar atacul s-a putut răspândi la sute, dacă nu chiar la mii dintre aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.