Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, cere încetarea violenţelor la protestele antirasism

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, a lansat miercuri un apel la încetarea violenţelor la protestele antirasism, în contextul tensiunilor din Philadelphia, anunță MEDIAFAX.

"Nu există nicio scuză pentru furturile din magazine sau pentru violenţe", a declarat Joseph Biden, citat de agenţia de presă Reuters.

Biden consideră "legitime" şi "rezonabile" protestele izbucnite după moartea unui afro-american împuşcat de poliţie în Philadelphia, dar a amintit că şi tatăl persoanei decedate a cerut încetarea violenţelor.

"Eu nu accept violenţa, distrugerea oraşului, jafurile în magazine, tot acest haos", a declarat Walter Wallace senior, tatăl lui Walter Wallace, bărbatul decedat după ce a fost împuşcat de poliţie.

Proteste violente au izbucnit luni seară în oraşul american Philadelphia, ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare împuşcat de agenţi de poliţie. Autorităţile susţin că agenţii de poliţie au deschis focul spre un suspect de culoare, Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, deoarece era înarmat cu un cuţit. Incidentul a generat suspiciuni şi va fi investigat, au anunţat primarul Philadelphiei, Jim Kenny, şi şeful Poliţiei, Danielle Outlaw. Potrivit familiei, bărbatul împuşcat avea probleme psihice.

În Statele Unite au izbucnit proteste masive antirasism după moartea afro-americanului George Floyd, în luna mai, în timp ce era imobilizat abuziv de agenţi de poliţie.

Grupurile pentru drepturile omului cer reducerea fondurilor destinate poliţiei şi suplimentarea finanţării programelor de coeziune comunitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.