Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden cere eforturi din partea Egiptului și Qatarului pentru a media un acord cu Hamas înainte de discuțiile ce vor avea loc în weekend

digi24.ro
biden

Preşedintele american Biden i-a comunicat premierului Netanyahu i-a îndemnat vineri pe liderii Egiptului şi Qatarului să facă presiuni asupra militanţilor Hamas pentru ca aceştia să accepte un acord vizând încetarea focului şi eliberarea ostaticilor înaintea unei noi runde de negocieri, care va avea loc la acest sfârşit de săptămână la Cairo, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Directorul CIA, Bill Burns, va conduce delegaţia SUA la discuţiile de la Cairo, a declarat un oficial american. Un înalt oficial al administraţiei americane a spus că preşedintele Biden a scris două scrisori, adresate preşedintelui egiptean Abdel Fattah El-Sisi şi emirului Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, cu privire la starea discuţiilor privind ostaticii şi "i-a îndemnat să obţină angajamente din partea Hamas de a fi de acord şi de a respecta o înţelegere".

Preşedintele Biden a discutat joi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre negocierile privind ostaticii şi runda de discuţii de la Cairo.

Biden, mesaj clar pentru Netanyahu

Purtătorul de cuvânt al Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că preşedintele Biden i-a comunicat premierului Netanyahu să îi mandateze pe negociatorii de la Cairo astfel încât să se poată ajunge la un acord cât mai curând posibil.

Statele Unite şi aliaţii săi consideră că încetarea focului este esenţială pentru a permite creşterea ajutoarelor umanitare care intră în Fâşia Gaza, pe fondul temerilor de foamete în rândul palestinienilor.

Conform celei mai recente propuneri, Israelul şi Hamas ar fi de acord cu o încetare a focului timp de şase săptămâni în schimbul eliberării ostaticilor bolnavi, în vârstă şi răniţi deţinuţi de Hamas. Progresul asupra unei înţelegeri este blocat de mai multe săptămâni.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, se va întâlni luni cu familii ale ostaticilor la Casa Albă, a spus oficialul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.