Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden condamnă public violențele din 6 ianuarie 2021 - Video

joe biden lege

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că "nu există loc pentru violenţa politică" în America, într-o ceremonie în care a decorat ofiţeri de poliţie care s-au confruntat cu o mulţime furioasă de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump pe 6 ianuarie 2021, transmite AFP, citat de Agerpres.

În timp ce aleşi republicani cu anumite idei similare celor ale atacatorilor din 6 ianuarie blochează alegerea unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, preşedintele Biden a declarat: "Trebuie să spunem clar şi cu o singură voce că nu există loc (...) în America pentru intimidarea alegătorilor. Niciunul, niciodată, pentru violenţă politică"."America este un stat de drept, nu de haos", a adăugat Biden, înainte de a saluta "un grup remarcabil de cetăţeni americani" cărora le-a acordat decoraţii.

"Istoria va reţine numele voastre", le-a spus preşedintele american înainte de a acorda 14 "Medalii prezidenţiale ale cetăţeniei", una din cele mai înalte distincţii civile americane, dintre care trei postum.

Preşedintele a acordat decoraţii şi unor congresmeni şi persoane responsabile cu operaţiunile de vot din mai multe state, care au rezistat presiunilor şi ameninţărilor de a schimba rezultatul scrutinului, câştigat de Joe Biden.

Biden a lăudat "eleganţa şi demnitatea" familiilor a trei ofiţeri de poliţie premiaţi postum. Este vorba de un ofiţer atacat violent în timpul asaltului, şi care a decedat în urma unui accident vascular cerebral a doua zi, în timp ce ceilalţi doi şi-au pus capăt zilelor ulterior.

Fosta parteneră a celui decedat în urma accidentului vascular cerebral, Brian Sicknick, a depus o plângere civilă joi împotriva a doi bărbaţi care au pledat vinovaţi pentru asaltul din 6 ianuarie. Ea l-a dat în judecată şi pe Donald Trump, acuzat că a lansat "apeluri explicite la violenţă" care au pus poliţia "în pericol de moarte" şi a solicitat câte zece milioane de dolari de la fiecare inculpat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.