Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden consideră 'adecvată' sentinţa pronunţată împotriva fostului poliţist Derek Chauvin

Reuters
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a descris vineri drept ''adecvată'' pedeapsa de 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru fostul poliţist Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd în mai 2020, relatează EFE preluat de agerpres.


Întrebat despre sentinţă la scurt timp după ce aceasta a fost făcută publică, Biden a declarat că nu cunoaşte ''toate circumstanţele care au fost luate în considerare'', dar că, în conformitate cu liniile directoare penale pentru o infracţiune precum cea din cazul lui Floyd, sentinţa ''pare a fi adecvată''.

Preşedintele a făcut această declaraţie în faţa reporterilor în timpul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele afgan, Ashraf Ghani.

În cadrul unei audieri la Minneapolis (Minnesota, SUA), judecătorul Peter Cahill a anunţat vineri sentinţa lui Chauvin, care, potrivit EFE, va executa 15 din cei 22 de ani şi jumătate la care a fost condamnat.

Chauvin, condamnat de un juriu în aprilie pentru trei capete de acuzare legate de uciderea lui Floyd, risca, din punct de vedere legal, o pedeapsă maximă de 40 de ani, din care procurorii ceruseră 30.

Floyd a murit pe 25 mai anul trecut, după ce Chauvin i-a apăsat genunchiul pe gât timp de mai bine de nouă minute - un eveniment care a declanşat un val de proteste şi revolte rasiale în SUA, care nu a mai avut loc de la asasinarea lui Martin Luther King, la sfârşitul anilor 1960.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.