Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden critică virulent inacțiunea lui Trump în timpul asaltului asupra Capitolului: 'Poliţiştii au trăit un infern demn de Evul Mediu'

www.gettyimages.com
capitoliu violente

Preşedintele american Joe Biden a criticat luni inacţiunea precedesorului său Donald Trump în timpul asaltului asupra Capitolului, la 6 ianuarie 2021, pe care l-a calificat drept "un infern demn de Evul Mediu", potrivit AFP, scrie AGERPRES.

"Timp de trei ore, fostul preşedinte al SUA, învins, a urmărit cum se desfăşoară evenimentele, stând în confortul sufrageriei sale private, în apropiere de Biroul Oval", a spus preşedintele democrat cu ocazia unei conferinţe a unei organizaţii a şefilor de culoare din poliţie.

"În timp ce făcea asta, poliţişti curajoşi au trăit un infern demn de Evul Mediu (...), acoperiţi de sânge, înconjuraţi de un carnagiu, în faţa unei mulţimi dezlănţuite care credea în minciunile preşedintelui învins", a adăugat el.

"Poliţia a fost eroică în acea zi. Donald Trump nu a avut curajul să acţioneze", a subliniat Biden, adăugând că nu poţi fi "pro-insurecţie şi pro-poliţie' sau 'pro-insurecţie şi pro-democraţie'.

Criticile sale sunt asemănătoare cu concluziile comisiei parlamentare de anchetă privind atacul de la 6 ianuarie, care a stabilit în cadrul unei audieri publice, joi, că miliardarul republican nu şi-a respectat datoria de comandant suprem şi nu a intervenit pentru a opri timp de trei ore valul de violenţe comise de susţinătorii săi în Congres.

Biden, criticat de adversarii săi pentru valul recent de violenţe din ţară, este cu câteva luni înaintea unor alegeri legislative parţiale cruciale, în urma cărora Partidul Republican ar putea prelua controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, dominată în prezent de democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.