Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden declanșează războiul total împotriva lui Donald Trump: Dar unde naiba suntem?/ Video

cnn.com
biden trump

Preşedintele american Joe Biden, care s-a angajat cu hotărâre în campania pentru alegerile legislative de la jumătatea mandatului din noiembrie, i-a atacat marţi pe republicanii fideli liderului Donald Trump într-o deplasare în Pennsylvania dedicată problemelor de securitate, informează miercuri AFP.

În timp ce se declară "hotărât să interzică puştile de asalt" în Statele Unite, democratul în vârstă de 79 de ani a criticat reticenţa conservatorilor de a reglementa armele "pentru că le este frică de NRA", puternicul lobby al armelor din SUA.

"Pentru numele lui Dumnezeu, ce motiv întemeiat există pentru a avea arme de război în afara unei zone de război?", a declarat el într-un discurs pronunţat în localitatea Wilkes-Barre, nu departe de oraşul său natal, Scranton.

Pentru a-şi ţine promisiunea obţinerii unei interdicţii federale pentru astfel de arme, Biden are nevoie nu doar să îşi păstreze şi să îşi consolideze controlul în Senat, ci şi să câştige Camera Reprezentanţilor, un scenariu care, pentru moment, pare puţin probabil, în pofida entuziasmului reînnoit pentru democraţi arătat de sondajele de opinie.

Liderul democrat i-a criticat pe republicani pentru că nu au votat în favoarea unor investiţii publice sporite în poliţia comunitară.

De asemenea, Joe Biden i-a criticat pe cei mai radicali conservatori, loiali lui Donald Trump, pentru sprijinul acordat protestatarilor care au invadat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021 şi pentru criticile la adresa poliţiei federale, care îl anchetează pe fostul preşedinte.

"Permiteţi-mi să spun ceva colegilor mei republicani MAGA din Congres. Să nu îmi spuneţi că susţineţi forţele de ordine dacă nu condamnaţi ceea ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie", a spus preşedintele, care a folosit acronimul MAGA pentru a se referi la susţinătorii ideologiei "Make America Great" (Să facem America măreaţă din nou) a fostului preşedinte.

"De ce parte sunteţi? Nu poţi fi şi de partea poliţiei şi de partea insurecţiei", a continuat preşedintele în faţa unui public cucerit, din care se auzea "Bine ai venit acasă!".

"Porniţi televizorul şi vedeţi un senator şi membri ai Camerei Reprezentanţilor care spun: 'Dacă se întâmplă una sau alta, se va vărsa sânge pe străzi'. Dar unde naiba suntem?" a exclamat Biden. Este posibil ca aceasta să fi fost o referire la senatorul conservator Lindsay Graham, care a avertizat că vor exista "revolte pe străzi" dacă Donald Trump va fi urmărit penal într-o anchetă asupra documentelor confidenţiale găsite în reşedinţa sa din Florida.

În timp ce poliţia federală afirmă că a primit ameninţări după o percheziţie la începutul lunii august a reşedinţei din Florida a lui Donald Trump, Joe Biden a calificat drept "dezgustătoare" atacurile împotriva FBI-ului."Nu vreau să reduc bugetul FBI-ului", aşa cum au cerut unii conservatori după această operaţiune, a adăugat preşedintele american.

Pe agenda sa sunt planificate încă două călătorii în zilele următoare în Pennsylvania, un stat în care ar putea fi decis controlul în Senat în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului.

Predecesorul său, Donald Trump, are de asemenea în plan să meargă în Pennsylvania, tot în Wilkes-Barre, sâmbăta viitoare.

Preşedintele Biden a promis un mare discurs, joi, despre necesitatea salvării "sufletului" Americii, la Philadelphia, oraş din Pennsylvania considerat leagănul Statelor Unite.

În alegerile pentru Senat în acest stat se confruntă democratul John Fetterman, fost primar al unui oraş afectat de dezindustrializare, şi republicanul Mehmet Oz, un doctor devenit vedetă a micului ecran, pe care Donald Trump îl susţine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.