Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, despre acordul bugetar: 'Este un compromis, ceea ce înseamnă că nimeni nu obţine tot ce îşi doreşte'

YouTube
Joe Biden

Acordul bugetar de principiu găsit cu opoziţia republicană este un "compromis" care face posibilă evitarea unui "default catastrofal", a reacţionat sâmbătă, într-un comunicat, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Acest acord este un compromis, ceea ce înseamnă că nimeni nu obţine tot ce îşi doreşte", a declarat preşedintele democrat, asigurând că textul, ale cărui detalii nu se cunosc, "reduce cheltuielile protejând în acelaşi timp programele publice esenţiale".

Camera Reprezentanţilor, cu majoritate republicană, va vota miercuri, a indicat speaker-ul acesteia, Kevin McCarthy. Va urma Senatul, cu majoritate democrată.

Liderul republican a estimat într-un scurt discurs că acest compromis bugetar, despre care nu a dat detalii, este "pe deplin demn de poporul american".

Kevin McCarthy a mai făcut cunoscut că se va întâlni din nou duminică cu preşedintele Joe Biden şi, în aceeaşi zi, va publica textul, rezultat al unor negocieri dificile.

Potrivit mai multor media americane, acordul la care s-a ajuns între executiv şi opoziţie ridică pentru doi ani, deci până după alegerile prezidenţiale din 2024, plafonul datoriei publice a Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.