Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden discurs puternic, împotriva armelor de foc: Ajunge, ajunge! Pentru numele lui Dumnezeu!/ Video

www.ABCnews.com
Biden Congres

Declarând "Ajunge, ajunge!", preşedintele american Joe Biden a cerut, joi, Congresului să interzică armele de asalt, să extindă verificările de fond şi să implementeze alte măsuri de control al armelor de foc pentru a aborda seria de împuşcături în masă care au lovit Statele Unite, transmite Reuters.

Vorbind de la Casa Albă, într-un discurs transmis în direct în prime-time, Biden a întrebat o ţară uimită de recentele împuşcături într-o şcoală din Texas, într-o băcănie din New York şi într-o clădire medicală din Oklahoma, de câte vieţi ar mai fi nevoie pentru a schimba legislaţia privind armele de foc în America.

"Pentru numele lui Dumnezeu, cât de mult mai mult carnagiu suntem dispuşi să acceptăm?", a întrebat Biden.

Biden a vorbit despre vizita la Uvalde, Texas: "Nu m-am putut abţine să nu mă gândesc că sunt prea multe alte şcoli, prea multe alte locuri obişnuite care au devenit câmpuri de ucidere, câmpuri de luptă, aici, în America".

Preşedintele, un democrat, a cerut o serie de măsuri la care se opun republicanii din Congres, printre care interzicerea vânzării de arme de asalt şi de încărcătoare de mare capacitate sau, dacă acest lucru nu este posibil, creşterea vârstei minime pentru cumpărarea acestor arme de la 18 ani la 21 de ani.

De asemenea, el a făcut presiuni pentru abrogarea scutului de răspundere care îi protejează pe producătorii de arme de a fi daţi în judecată pentru violenţele comise de persoanele care poartă armele lor.

"Nu putem dezamăgi din nou poporul american", a spus Biden, făcând presiuni asupra republicanilor, în special în Senatul american, pentru a permite ca proiectele de lege cu măsuri de control al armelor să fie supuse la vot.

Biden a spus că, dacă Congresul nu acţionează, el crede că americanii vor face din această problemă un subiect central atunci când vor vota la alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

National Rifle Association a transmis, într-o declaraţie, că propunerile lui Biden ar încălca drepturile deţinătorilor de arme care respectă legea: ”Aceasta nu este o soluţie reală, nu este o conducere adevărată şi nu este ceea ce are nevoie America".

Statele Unite, care au o rată mai mare de decese cauzate de arme de foc decât orice altă naţiune bogată, au fost zguduite în ultimele săptămâni de împuşcăturile în masă asupra a 10 rezidenţi de culoare din nordul statului New York, a 19 copii şi doi profesori în Texas, precum şi a doi medici, o recepţioneră şi un pacient în Oklahoma.

Legiuitorii analizează măsuri de extindere a verificărilor de fond şi de adoptare a unor legi privind "steagul roşu", care ar permite forţelor de ordine să ia armele persoanelor care suferă de boli mintale. Dar orice măsuri noi se confruntă cu obstacole abrupte din partea republicanilor, în special în Senat, iar demersurile de interzicere a armelor de asalt nu au suficient sprijin pentru a avansa.

Al doilea amendament din Constituţia SUA protejează dreptul americanilor de a purta arme. Biden a declarat că acest amendament nu este "absolut", adăugând în acelaşi timp că noile măsuri pe care le susţine nu au ca scop retragerea armelor oamenilor.

Mai mult de 18.000 de persoane au murit din cauza violenţei cu arme de foc în Statele Unite până în 2022, inclusiv prin omucidere şi sinucidere, potrivit Gun Violence Archive, un grup de cercetare non-profit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.