Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, discuții cu Erdogan despre aderarea Suediei la NATO, cât și despre achiziția avioanelor F-16

time.com
biden telefon

Preşedintele american Joe Biden a declarat că, în cadrul unei convorbiri telefonice de luni, preşedintele turc Tayyip Erdogan a repetat dorinţa Ankarei de a cumpăra avioane de luptă F-16 de la Statele Unite, în timp ce Biden a răspuns că Washingtonul a dorit ca Ankara să renunţe la obiecţia sa faţă de aderarea Suediei la NATO, relatează Reuters, citat de news.ro.

Schimbul de replici a avut loc în momentul în care Biden l-a sunat pe Erdogan pentru a-l felicita pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din Turcia de duminică.

"Am vorbit cu Erdogan. L-am felicitat pe Erdogan. El încă mai vrea să rezolve ceva în privinţa F-16. I-am spus că vrem să ne înţelegem cu Suedia, aşa că hai să rezolvăm asta. Şi astfel vom lua din nou legătura unul cu celălalt", a declarat Biden reporterilor înainte de a pleca de la Casa Albă spre Delaware.

"Vom vorbi mai mult despre asta săptămâna viitoare", a adăugat el. Ofertele de aderare la NATO trebuie să fie aprobate de toţi membrii NATO. Atât Turcia, cât şi Ungaria nu au aprobat încă candidatura Suediei.

Turcia a încercat să cumpere de la Statele Unite avioane F-16 în valoare de 20 de miliarde de dolari şi aproape 80 de kituri de modernizare, dar vânzarea a fost blocată din cauza obiecţiilor Congresului american privind dosarul problematic al Ankarei în materie de drepturile omului şi politica privind Siria, chiar dacă administraţia Biden a declarat în repetate rânduri că susţine vânzarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.