Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: 'Dorinţa de putere şi pământ a preşedintelui Rusiei va eşua'

Biden Congres

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat marţi că sprijinul SUA şi al aliaţilor lor pentru Ucraina va fi în continuare ferm, scrie Rador.

În cadrul unui discurs susţinut în Polonia, unde a efectuat o vizită cu puţin înaintea împlinirii unui an de la lansarea invaziei Rusiei în Ucraina, Joe Biden a spus mulţimilor adunate la Varşovia că "dorinţa de putere şi pământ" a lui Vladimir Putin va eşua. "Apetiturile autocratului nu pot fi potolite, ele trebuie combătute. Autocraţii nu înţeleg decât un singur cuvânt: nu, nu, nu! Nu, nu o să îmi iei ţara! Nu, nu o să îi răpeşti libertatea! Nu, nu o să-mi iei viitorul!", a declarat Joe Biden. Preşedintele american a respins, de asemenea, afirmaţia liderilor Rusiei potrivit cărora războiul este "o necesitate", afirmând că "este alegerea lui Vladimir Putin".

La Moscova, preşedintele Putin a prezentat un tablou diferit pentru a-şi justifica războiul: "Doresc să repet: ei sunt cei vinovaţi pentru război, iar noi folosim forţa pentru a-l opri. În urmă cu un an, pentru a nme apăra pământul istoric şi pentru a lichida ameninţarea care venea de la regimul neonazist, am decis să lansăm o operaţiune militară specială şi, pas cu pas, cu grijă şi atenţie, ne îndeplinim misiunea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.