Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden e chemat să intervină de urgență în fața Rusiei - Baschetbalista americană închisă pentru trafic de droguri i-a scris o scrisoare disperată

www.marca.com
brittney griner

Vedeta baschetului american din WNBA, Brittney Griner, i-a adresat un apel direct președintelui Joe Biden pentru a o apăra, într-o scrisoare emoționantă ajunsă luni la Casa Albă, în timp ce rămâne reținută în Rusia sub acuzația de trafic de droguri.

Griner, care a fost reținută pe un aeroport din Moscova la 17 februarie, când, în urma percheziției bagajelor sale, ar fi fost descoperite mai multe cartușe de ulei de canabis, a fost judecată vineri și ar putea fi condamnată la 10 ani de închisoare în Rusia.

Cazul are loc pe fondul unei tensiuni ridicate între Moscova și Washington din cauza conflictului din Ucraina. Oficialii americani spun că Griner a fost reținută pe nedrept.

„În timp ce stau aici, într-o închisoare rusească, singură cu gândurile mele și fără protecția soției mele, a familiei, a prietenilor, a tricoului olimpic sau a oricăror realizări, sunt îngrozită că aș putea rămâne aici pentru totdeauna", a scris ea într-o scrisoare, din care reprezentanții ei au transmis extrase, relatează Reuters.

„Pe 4 iulie, familia noastră onorează în mod normal sacrificiul celor care au luptat pentru libertatea noastră, inclusiv al tatălui meu, care este un veteran al războiului din Vietnam.

Mă doare gândindu-mă la modul în care sărbătoresc de obicei această zi, deoarece libertatea înseamnă ceva complet diferit pentru mine în acest an".

Griner, care joacă în Asociația Națională de Baschet Feminin din SUA (WNBA), dar care a jucat în mod regulat și în Rusia, a fost informată în mod oficial la prima audiere că a fost acuzată de import intenționat de narcotice în Rusia.

Judecătorul a stabilit următoarea audiere pentru data de 7 iulie.

„Îmi dau seama că vă ocupați de atât de multe lucruri, dar vă rog să nu uitați de mine și de ceilalți deținuți americani. Vă rog să faceți tot ce puteți pentru a ne aduce acasă", a adăugat Griner.

„Am votat pentru prima dată în 2020 și am votat pentru dumneavoastră. Eu cred în dumneavoastră. Mai am încă atât de multe lucruri bune de făcut cu libertatea mea pe care mă puteți ajuta să o restabilesc. Mi-e dor de soția mea! Mi-e dor de familia mea! Mi-e dor de colegii mei de echipă! Mă omoară să știu că ei suferă atât de mult acum. Vă sunt recunoscător pentru orice puteți face în acest moment pentru a mă duce acasă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.