Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden este convins că Donald Trump va SCĂPA: NU va fi găsit vinovat în cadrul procedurii de impeachment

cnn.com
biden trump

Preşedintele american, Joe Biden, s-a declarat sceptic luni că vor exista suficiente voturi pentru a-l găsi vinovat de incitare la insurecţie pe predecesorul său, Donald Trump, în cadrul procedurii de punere sub acuzare, relatează canalul de televiziune CNN, citat de Reuters.

Biden a spus că nu crede că 17 senatori republicani vor vota pentru condamnarea lui Trump, numărul de voturi necesar dacă toţi cei 50 de democraţi vor vota pentru impeachment, conform CNN, care a precizat că i-a luat un scurt interviu luni lui Biden, scrie agerpres.ro.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Camera Reprezentanţilor a transmis oficial luni Senatului actul de acuzare împotriva fostului preşedinte american pentru 'incitare la insurecţie' în cadrul unui discurs susţinut în faţa simpatizanţilor săi la 6 ianuarie, înainte de asaltul asupra Capitoliului, deschizând astfel calea pentru cel de-al doilea proces de impeachment împotriva lui Trump, conform agenţiilor de presă internaţionale.

O majoritate de două treimi este necesară pentru ca procedura de impeachment să fie adoptată de Senat. În raportul de forţe actual, este necesar ca cel puţin 17 senatori republicani să se alăture democraţilor pentru ca Donald Trump să fie condamnat, potrivit Reuters.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

Zece aleşi republicani din Camera Reprezentanţilor au votat la 13 ianuarie în favoarea punerii sub acuzare a lui Donald Trump. Niciodată până acum un preşedinte american nu s-a confruntat cu două proceduri de impeachment.

O serie de parlamentari republicani şi-au exprimat opoziţia faţă de această procedură, argumentând în special că organizarea unui proces acum ar fi contrară Constituţiei SUA, din moment ce Donald Trump nu mai este în funcţie.

Citește și: Florin Cîțu rămâne prim-ministrul României. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a respins luni respectiva teză, afirmând că a împiedica Senatul să judece foşti reprezentanţi ai puterii (executive) ar fi echivalent cu a le acorda privilegii acestora din urmă.

Mitch McConnell, fostul lider al republicanilor în Senat, precum şi alţi aleşi republicani au condamnat violenţele comise la Capitoliu de susţinători ai lui Donald Trump, iar unii l-au acuzat pe fostul preşedinte că a incitat la răzmeriţă.

Procesul în Senat va începe pe 9 februarie.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: ‘Persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.