Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden i-a spus lui Al Sharpton ce decizie a luat în privința unui nou mandat

nationalactionnetwork.net
biden sharpton

În timp ce aliații lui Biden au spus că va candida pentru un al doilea mandat, președintele s-a ferit să facă o declarație. Președintele american Joe Biden i-a spus reverendului Al Sharpton că va candida pentru un al doilea mandat în cadrul unei conversații private la Casa Albă luna trecută, a informat Sharpton, mai târziu în aceeași zi, personalul său de la National Action Network din Washington, relatează BBC.

"O voi face din nou", a spus Biden în timp ce a pozat pentru o fotografie în Roosevelt Room cu Sharpton, care este, de asemenea, prezentator MSNBC, potrivit unui oficial al National Action Network al lui Sharpton, care a relatat descrierea făcută de Sharpton. "Mă duc."

În timp ce aliații lui Biden au spus că va căuta să fie reales, el s-a ferit să declare acest lucru fără echivoc, cel puțin în parte pentru a evita declanșarea legilor de raportare a finanțării campaniei. Comentariile sale către Sharpton, la sfârșitul unei întâlniri cu liderii câtorva dintre cele mai importante organizații pentru drepturile civile din țară, reprezintă o afirmație mai puternică a faptului că va fi din nou pe buletinul de vot. NBC News a cerut Casei Albe să comenteze intențiile lui Biden.

Alegătorii de culoare au fost in 2020 cheia revenirii lui Biden în alegerile primare democrate, ajutându-l să câștige competiția crucială din Carolina de Sud, după ce nu a reușit să ocupe primul loc în primele trei curse din Iowa, New Hampshire și Nevada. Trei zile mai târziu, sprijinul copleșitor al lui Biden în rândul alegătorilor de culoare l-a propulsat la un avans insurmontabil de delegați în Super Tuesday.

În contextul cursei sale pentru 2020, Biden s-a destăinuit lui Sharpton la întâlnirea de la Casa Albă din 2 septembrie. În timpul unei conversații de grup, Sharpton i-a reamintit lui Biden că cei doi au stat de vorbă în ianuarie 2019, în marja unui eveniment de comemorare a zilei de naștere a lui Martin Luther King Jr. La acea vreme, Biden nu-și declarase încă candidatura și căuta sprijinul lui Sharpton - sau cel puțin o promisiune de neutralitate - într-un câmp care ar include-o pe actuala vicepreședintă Kamala Harris și pe senatorul Cory Booker, D-N.J., ambii de culoare.

Apoi, Biden a solicitat sfatul lui Sharpton cu privire la candidatura în 2020, evitând o declarație definitivă că va candida. Dar, după cum a povestit Sharpton pentru grupul de la Casa Albă, acea conversație de acum aproape patru ani l-a convins că a fost printre primii care au știut că Biden va candida în cele din urmă.

Când întâlnirea privind drepturile civile s-a încheiat, Sharpton s-a îndreptat spre Biden pentru o fotografie în persoană. Biden i-a spus lui Sharpton că a avut dreptate că a fost printre primii care au știut despre candidatura din 2020. Apoi i-a spus lui Sharpton că o va "face din nou", a declarat Sharpton consilierilor săi.

Pe măsură ce cifrele de aprobare ale lui Biden au crescut în ultimele două luni - de la un minim de 36,8% în media sondajelor RealClearPolitics la sfârșitul lunii iulie la 42,1% în prezent - discuțiile despre un candidat democrat alternativ s-au stins. Ultimul președinte în exercițiu care a renunțat să mai candideze pentru un al doilea mandat a fost Lyndon Johnson, în 1968.

În public, Biden a fost circumspect, chiar și în timp ce aliații săi se pregătesc în liniște pentru o campanie de realegere. "Intenția mea, așa cum am spus de la început, este să candidez din nou", a declarat Biden la 18 septembrie la emisiunea "60 Minutes" de la CBS - la mai mult de două săptămâni după întâlnirea sa cu liderii drepturilor civile. "Dar este doar o intenție. Este o decizie fermă că voi candida din nou? Asta rămâne de văzut."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.