Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După lovitura primită la începutul acestei luni, Joe Biden ia în considerare anunţarea stării de urgenţă climatică în SUA

Captura Youtube
joe biden

Reprezentantul președintelui Joe Biden pentru climă, John Kerry, spune că preşedintele Joe Biden ia în considerare anunţarea unei urgenţe climatice. Măsura i-ar conferi puteri suplimentare pentru a-şi promova agenda privind energia regenerabilă, care a fost blocată în Congres, scrie Mediafax.

John Kerry a spus că nimeni nu este mai angajat decât preşedintele Joe Biden să înlocuiască energia bazată pe carbon. Kerry a mai spus că recentele hotărâri ale Curţii Supreme de Justiţie care restricţionează politicile de mediu ale guvernului nu au ajutat, potrivit BBC.

Planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Zeci de milioane de oameni din SUA, din mai mult de jumătate de state, au fost sub incidenţa unor avertizări de căldură în ultima săptămână.

Dar eforturile lui Biden de a adopta un proiect de lege privind schimbările climatice au primit o lovitură la începutul acestei luni, când senatorul Joe Manchin, din Virginia de Vest, un democrat conservator, a declarat că nu va vota în favoarea legislaţiei.

Miercuri, Biden a anunţat 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta la construirea unei infrastructuri care să reziste la fenomene meteorologice extreme şi la dezastre naturale.

Cu toate acestea, el nu a declarat în mod oficial o urgenţă climatică, în ciuda presiunilor tot mai mari în acest sens din partea colegilor democraţi şi a grupurilor de mediu.

Kerry a declarat că lumea a învăţat că energia verde a redus inflaţia, a scăzut costurile energiei, a creat locuri de muncă şi a îmbunătăţit sănătatea şi securitatea.

El a spus că Biden este pregătit să folosească „toate instrumentele pe care le are la dispoziţie” pentru a aborda schimbările climatice, inclusiv ordinele executive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.