Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden ia taurul de coarne în scandalul care a divizat America: liderul SUA se va deplasa la granița cu Mexic

The Guardian
Joe Biden

Președintele american Joe Biden va vizita duminică granița dintre SUA și Mexic pentru prima dată de la preluarea mandatului în urmă cu aproape doi ani, abordând una dintre cele mai încărcate probleme politice din țară, în timp ce se pregătește pentru o candidatură la realegere, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Biden a anunțat joi noi planuri de a bloca migranții cubanezi, haitieni și nicaraguani la granița dintre SUA și Mexic, extinzând naționalitățile migranților care pot fi expulzați înapoi în Mexic, iar vizita la El Paso, Texas, nu va aduce noi progrese politice.

În schimb, aceasta este menită să demonstreze că președintele SUA ia în serios această problemă și, eventual, să îi ofere o nouă șansă de a împinge Congresul să adopte noi legi pentru a repara un sistem defect.

Cu toate acestea, controlul recent preluat de republicani asupra Camerei Reprezentanților blochează, în esență, perspectivele oricărei soluții legislative, lăsându-i lui Biden puține opțiuni bune.

"Călătoria este o recunoaștere a faptului că aceasta este o problemă serioasă, una cu greutăți reale, dar este, de asemenea, una care va fi rezolvată doar cu ajutorul republicanilor, a declarat Karen Finney, consultant democrat.

Republicanii au folosit în mod continuu problema frontierei ca pe un argument împotriva lui Biden, reproșându-i că nu a luat măsuri mai dure. Și cu o majoritate republicană subțire în Cameră, care le dă o influență mai mare adepților liniei dure a partidului, există puține speranțe de compromis.

Polițiștii de frontieră americani au reținut un număr record de 2,2 milioane de migranți la granița cu Mexicul în anul fiscal 2022 care s-a încheiat în septembrie, dar numărul include persoane care au încercat să treacă de mai multe ori.

Efortul lui Biden de a încerca să reprime valul de migranți a atras critici din toate părțile. Activiștii pentru drepturile omului și unii democrați spun că noile restricții reprezintă o retragere de la promisiunea lui Biden din campania din 2020 de a restabili drepturile istorice ale solicitanților de azil.

Și, deși a câștigat laude din partea unor grupuri industriale americane disperate să rezolve lipsa urgentă de forță de muncă, politica este probabil să declanșeze contestații legale atât din partea celor care sunt în favoarea restricționării imigrației, cât și a avocaților solicitanților de azil.

După vizita din El Paso, Biden se va deplasa în Mexic pentru a se întâlni cu președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador și cu premierul canadian Justin Trudeau, în cadrul unor discuții care vor aborda, de asemenea, probleme legate de imigrație.

Biden a trimis Congresului un plan de reformă a imigrației în prima sa zi de mandat, dar acesta a eșuat pe fondul opoziției republicanilor din Congres, care au blocat, de asemenea, cererea sa de 3,5 miliarde de dolari pentru întărirea controlului la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.