Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden ia taurul de coarne: summit împotriva extremismului politic în SUA, pregătit de Casa Albă

Digi24
Joe Biden

Preşedintele Joe Biden va organiza în septembrie o conferinţă care vizează combaterea extremismului politic şi a violenţei rasiste în SUA, a anunţat vineri Casa Albă, la mai puţin de trei luni înainte de alegerile legislative care se anunţă dificile pentru democraţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Preşedinţia americană va organiza pe 15 septembrie summitul "United We Stand" pentru "a riposta la efectele corozive ale violenţei provocate de ură asupra democraţiei noastre şi securităţii publice", a precizat într-un comunicat Karine Jean-Pierre, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

Executivul american intenţionează să profite de acest prilej pentru "a prezenta o viziune comună a unei Americi mai unite", a adăugat ea.

Confruntaţi cu recentele masacre cu arme de foc care au vizat populaţii de negri, hispanici sau asiatici, "americanii rămân în mare parte uniţi în opoziţia lor faţă de o astfel de violenţă", estimează Karine Jean-Pierre.

Joe Biden a făcut din apărarea democraţiei una dintre temele sale majore de când a venit în fruntea statului şi Casa Albă reaminteşte că el a luat decizia de a candida în 2017, când predecesorul său Donald Trump a refuzat să condamne o manifestaţie violentă a dreptei radicale la Charlottesville, în Virginia.

Preşedintele american urmează să rostească principalul discurs la acest summit la care urmează să fie prezenţi reprezentanţi ai forţelor de ordine, ai lumii antreprenorilor şi ai societăţii civile. Republicani şi democraţi vor fi invitaţi, a adăugat Casa Albă.

Conferinţa va avea loc cu mai puţin de două luni înainte de alegerile legislative de la jumătate mandatului, prevăzute pentru 8 noiembrie, în urma republicanii le-ar putea răpi democraţilor majoritatea în Congres, notează France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.