Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îi 'plânge de milă' lui Xi Jinping: 'Acest om are probleme uriaşe'

blacknews.ro
Xi Jinping joe biden Xi Jinping biden Jinping

Joe Biden a declarat, miercuri, că omologul său chinez Xi Jinping se confruntă cu "probleme enorme", în special la nivel economic, informează AFP, citat de news.ro.

"Găseşte-mi un singur lider mondial dornic să schimbe locul cu Xi Jinping... Nu găsesc unul", a spus preşedintele american într-un interviu pentru PBS. Acest om are probleme uriaşe", inclusiv "o economie care nu funcţionează foarte bine", a spus el, menţionând totuşi că liderul chinez "avea şi el mult potenţial".

Menţionând că sprijinul chinez pentru Rusia a fost relativ redus, Joe Biden a subliniat că, spre deosebire de ceea ce "toată lumea a presupus" la începutul invaziei ruse a Ucrainei, Beijingul nu a fost "pe deplin" angajat în spatele Moscovei.

Ce observație i-a facut Biden

O rezervă, potrivit acestuia, legată de dorinţa lui Xi Jinping de a nu suferi aceeaşi soartă ca Rusia, care a fost supusă în special sancţiunilor economice dure impuse de Occident. "L-am sunat în această vară pentru a-i spune: "Nu este o ameninţare, ci doar o observaţie: uite ce s-a întâmplat cu Rusia”, a spus Joe Biden miercuri.

Liderul de la Casa Albă l-a întâlnit personal pe Xi Jinping pentru prima dată în mandatul său de preşedinte în noiembrie, la summitul G20 de la Bali, Indonezia. Ei vorbiseră deja la telefon sau în videoconferinţă de cinci ori.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a anulat săptămâna trecută o vizită planificată la Beijing, după intrarea în spaţiul aerian al Statelor Unite a unui balon chinez, doborât de atunci de armata americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.