Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îi va primi pe membrii celebrei trupe sud-coreene BTS pentru a discuta pe tema violenţei împotriva asiaticilor

T-online
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, îi va primi marţi, 31 mai, pe membrii celebrei trupe sud-coreene BTS, în cadrul unei serii de evenimente dedicate comunităţii asiatice din Statele Unite şi a denunţării rasismului îndreptat împotriva acestei comunităţi, a anunţat joi Casa Albă, potrivit AFP şi Reuters.

Biden îi va primi marţi pe componenţii BTS, trupă considerată un fenomen muzical la nivel global, şi va ''discuta pe tema incluziunii şi reprezentării asiaticilor, denunţând crimele motivate de ură şi discriminare împotriva americanilor de origine asiatică, care au devenit probleme mai proeminente în ultimii ani'', a mai anunţat instituţia.

Cei şapte membri ai trupei sud-coreene sunt cunoscuţi pentru melodiile şi coregrafiile lor ritmate, precum şi pentru numărul impresionant de fani la nivel global, formaţia fiind desemnată în februarie Global Recording Artist of the Year pentru cel de-al doilea an consecutiv, potrivit Agerpres.ro.

Întâlnirea are loc la sfârşitul lui mai, lună dedicată comunităţii americanilor de origine asiatică, precum şi nativilor hawaiieni, dar şi în contextul unei creşteri accentuate a crimelor motivate de ură împotriva persoanelor de origine asiatică în ultimul an. Atacurile asupra persoanelor de origine asiatică au escaladat după ce anumiţi politicieni şi analişti i-au încurajat pe americani să învinovăţească China pentru pandemia de COVID-19, dar şi pe fundalul altor tensiuni.

Luna aceasta, un bărbat a fost acuzat că ar fi împuşcat trei femei de origine asiatică la un coafor din Dallas, în timp ce un alt bărbat a fost acuzat în California de uciderea unei persoane şi de rănirea altor cinci într-un atac armat la o biserică taiwanezo-americană. Autorităţile investighează ambele evenimente ca potenţiale infracţiuni motivate de ură.

Trupa K-pop este cunoscută încă de la debut, în 2013, pentru versurile şi campaniile sociale dedicate emancipării tinerilor.

''Biden şi BTS vor discuta de asemenea importanţa diversităţii şi incluziunii, cât şi despre platforma BTS ca ambasadori ai tinerilor care transmit un mesaj de speranţă şi pozitivitate în lume'', a precizat Casa Albă într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.