Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, în 'menghină' din cauza celor două războaie: implicații globale pentru o decizie cheie

YouTube
joe biden

Joe Biden, în 'menghină' din cauza celor două războiae: implicații globale pentru o decizie cheie

Președintele american Joe Biden se va opune prin veto unui proiect de lege care ar oferi ajutor Israelului separat de ajutorul acordat Ucrainei și de reducerile de finanțare în temeiul Legii privind reducerea inflației, a avertizat Biroul pentru buget al Casei Albe.

Departamentul notează că proiectul de lege pregătit de republicanii din Camera Reprezentanților pentru a ajuta Tel Aviv-ul "aduce partizanat în sprijinul Israelului" și nu corespunde momentului, ignorând ajutorul umanitar pentru populația din Gaza, asistența pentru Ucraina și aliații SUA din regiunea Indo-Pacific.

"Separarea asistenței de securitate a Israelului de alte priorități, în plus față de securitatea națională, va avea implicații globale", a declarat agenția, menționând că administrația va continua să lucreze cu parlamentarii din Congres pentru a ajunge la un acord cu privire la cererea suplimentară înaintată la începutul acestei luni de Casa Albă.

Context

Săptămâna trecută, Casa Albă a înaintat Congresului o cerere pentru o finanțare suplimentară de aproximativ 106 miliarde de dolari, care include bani pentru Israel și Ucraina, precum și investiții în regiunea Indo-Pacific, ajutor umanitar și măsuri de securitate a frontierelor.

După cum s-a raportat, Camera Reprezentanților a prezentat un proiect de lege care oferă 14,3 miliarde de dolari în ajutor Israelului.

Punerea sa în aplicare implică reducerea finanțării în temeiul Legii privind reducerea inflației, adică va afecta fondurile incluse în proiectul de lege radical al democraților privind taxele, asistența medicală și clima, adoptat anul trecut, relatează publicația The Hill.

Potrivit The Hill, proiectul de lege pregătit privind asistența pentru Israel nu corespunde strategiei Casei Albe de a lega asistența acordată Ucrainei și Israelului într-un singur act legislativ. În plus, documentul trebuie aprobat de Senat, "unde parlamentarii și-au exprimat dorința de a lega sprijinul pentru Ucraina și Israel".

Toate acestea pot face dificilă trecerea, crede The Hill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.